Compot de capsuni pentru iarna

Reteta de compot de capsuni pentru iarna. Cum se face compot de capsuni pentru iarna fara conservanti. Retete cu capsuni.

Portii
7
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • capsuni
  • zahar
  • apa
  • borcane si capace

Mod de preparare

Reteta de compot de capsuni pe care o fac eu. este foarte simpla, rapida si delicioasa. Contine doar fructe, zahar si apa, fara conservanti sau alte adaosuri. Nu fac sirop de zahar separat, nu adaug vanilie, scortisoara sau alte arome, Iese grozav de bun si se pastreaza foarte bine peste iarna.

Spal capsunile delicat in 2-3 ape, cu tot cu codita si le pun la scurs intr-o sita.

Umplu cu capsuni putin peste jumatate borcanele de 375 ml, spalate si sterilizate corect in prealabil. Adaug doua linguri de zahar in fiecare borcan si completez cu apa. Infiletez capacele si le agit delicat, cat sa se dizolve zaharul. Le asez apoi intr-o oala ( cratita) incapatoare, pe fundul careia am pus un prosop curat de bucatarie.

Acopar totul cu apa si fierb 20 de minute la foc mic, apoi sting focul si le las la racit in oala pana a doua zi. Apoi le scot, le sterg, le etichetez frumos si la camara cu ele.

Asta-i toata reteta de compot de capsuni. Simplu, nu-i asa?

Spor la treaba!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise