Cum să păstrăm verdeaţa proaspătă la frigider?

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • verdeaţă proaspătă(de ex. frunze de patrunjel)
  • 1 pahar cu apa
  • 1 cutie de plastic sau de metal

Mod de preparare

Când veniţi de la piaţă, le triaţi, le curăţăţi, le rupeti codiţele. Le puteti păstra într-un pahar cu apă sau într-un bac.

I.Intr-un pahar cu apă pe uşa frigiderului(sub formă de buchet)

II. Intr-o cutie

1. Se alege verdeaţa, înlăturându-se frunzele veştejite, uscate etc.

2. Se rup codiţele care pot fi folosite la parfumarea supelor, sosurilor(bouquet garni)

3. Le aranjaţi sub formă de buchet.

4. Se pune o bucata de prosop de hârtie pe fundul cutiei. Se stropeşte usor cu apă.

5. Se aşază verdeaţa şi se pune o alta bucată de prosop de hârtie care se stropeşte uşor. Se poate pune un alt strat de verdeaţă peste, procedându-se la fel.

IMPORTANT!

Nu se amestecă diferitele tipuri de ierburi aromatice.

La 2-3 zile se înlocuieşte hârtia.

Procedura e aceeasi pentru toate tipurile de verdeaţă.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise