Dulceata de visine

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Va zic ce am folosit eu, voi faceti dupa preferintele voastre.
  • 2 kg de visine (cantarite dupa ce am scos samburii)
  • 600 gr zahar
  • zeama de la o jumatate de lamaie

Mod de preparare

Probabil ca multa lume o sa imi sara acu repede in cap, vorba aia, ca am pus titlul acesta desi nu am pus cantitatea de zahar ceruta. Insa mie cantitatea aia de zahar, adica 1 kg de zahar la 1 kg de fruct mi se pare exagerat de multa. Nu sunt obisnuita sa mananc nimic foarte dulce si in plus au deja si fructele continut de zahar suficient incat sa nu ma intoxic cu atat de mult zahar.

Spalam bine fructele si le scoatem samburii.

Punem fructele intr-un vas, turnam zaharul peste ele, amestecam si dam la frigider cateva ore sau pana a doua zi. Mai amestecam de doua trei ori sa se topeasca mai bine zaharul.

A doua zi punem zeama de lamaie peste fructe si punem vasul pe foc. Eu nu pun niciodata direct pe flacara ci pe o plita de fonta. E drept ca dureaza mai mult si las la foc mic dar asa fac eu si nu ma grabesc nicaieri cand fac asa ceva :).

Am fiert cam o ora si 45 de minute, amestecand din cand in cand.

Turnam dulceata in borcane curate si sterilizate si insurubam capacul ( eu le spal le pun intr-o tava si le dau la cuptorul care a fost incalzit inainte si oprit apoi sau lasat pe minim, pana se usuca bine borcanele si capacele).

Punem borcanele intr-o patura pana a doua zi pentru a se raci treptat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise