Gem de capsuni

Reteta de gem de capsuni simpla si gustoasa. Gem de capsuni aromat, frumos colorat, fara conservanti.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2,5 kg capsuni
  • 1 kg de zahar
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Spalati capsunile cu codite in cateva 2-3 ape si lasati-le la scurs. Curatati-le apoi de codite si taiati-le in jumatate sau, pe cele mai mari, in patru. Puneti-le intr-un vas cu fund dublu, adaugati zeama de lamaie si asezati vasul la foc mare. Amestecati continuu pana incep sa-si lase suc.

Continuati fierberea 20-25 de minute sau pana cand compozitia a scazut la jumatate, luand spuma formata ori de cate ori este nevoie.

Adaugati apoi zaharul, amestecati si mai continuati fierberea inca 10-15 minute.

Probati daca gemul este gata punand o lingura din el pe o farfurie rece. Daca are consistenta dorita, stingeti focul si transferati gemul in borcane curate si sterilizate.

Puneti-le pentru cateva minute cu capacul in jos sa se formeze vidul, apoi inveliti-le bine cu prosoape de bucatarie.

Lasati-le pana se racesc complet, apoi etichetati-le si asezati-le in camara.

Din cantitatile date ies 5 borcane de 375 de ml si un bol micut pentru degustare. Este un gem parfumat, gustos, cu o culoare superba. Spor la treaba si pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise