Nectar de caise

Caisele spalate, curatate de samburi, se pun intr-un vas mare sa fiarba.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg caise
  • aprox. 300 - 400 gr zahar (in functie de cat de dulci sunt)
  • un praf sare

Mod de preparare

Caisele spalate, curatate de samburi, se pun intr-un vas mare sa fiarba impreuna cu 2-3 l apa, zahar dupa gust sau deloc daca sunt suficient de dulci si eu pun si cateva cristale de sare marina.

Dupa ce au fiert bine, se rastoarna in robot, piureul rezultat se trece prin sita pentru un nectar mai fin, se pune in sticle curate, se infileteaza bine capacele, apoi se fierb 1 h.

Se lasa in oala in care au fiert sa se raceasca pana a doua zi sau se scot si se tin in patura, apoi se depoziteaza in camara.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise