Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Preparam pentru inceput aluatul

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat
  • 5 oua
  • 350 g faina
  • 350 g zahar praf
  • 125 ml lapte
  • 125 ml ulei
  • 1 praf copt
  • sare
  • 1 lamaie( coaja rasa si zeama)
  • aroma vanilie Finesse Dr Oetker
  • Umplutura
  • 350 g branza proaspata de vaci
  • 2 oua
  • 5 linguri zahar praf
  • 1 lingura budinca vanilie
  • 1 zahar vanilat Bourbon
  • esenta rom
  • 2 linguri zeama lamaie
  • coaja de lamaie
  • 400 g gem caise

Mod de preparare

Preparam pentru inceput aluatul, mixand ouale intregi cu zaharul praf si sarea pina cand isi dubleaza volumul.

Adaugam treptat uleiul , laptele caldut, zeama de lamaie si coaja razuita, iar la final faina amestecata cu praful de copt.

Pregatim tava de la cuptor, captusind-o cu hartie de copt, pe care o ungem cu putin unt.

Preparam umplutura, separam cele doua albusuri de galbenusuri si le batem spuma cu zeama de lamaie, apoi adaugam 2 linguri de zahar praf.

Branza bine scursa, o amestecam cu galbenusurile si restul de 3 linguri de zahar praf, adaugam apoi celelalte ingrediente: zaharul vanilat, coaja de lamaie, esenta de rom si budinca de vanilie.

Gemul de caise il amestecam cu o furculita sa se subtieze, daca e nevoie, il incalzim putin si apoi il punem intr-o punga de nailon la care ii taiem putin un capat.

Peste aluatul din tava captusita, punem gemul sub forma de grilaj.

Branza mixata o punem in alta punga de nailon, crestata la un capat si punem branza peste gem.

Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade, pina se rumeneste prajitura si trece testul scobitorii, cam 30-40 de minute.

Lasam prajitura sa se raceasca in tava, apoi o portionam si o pudram cu zahar pudra deasupra.

Este o prajitura usoara, foarte gustoasa si nu te mai saturi de ea...

Pofta mare sa aveti !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise