Rosii in suc propriu

Reteta de rosii in suc propriu. Rosii in suc propriu reteta fara conservanti, sare sau zahar.

Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg de rosii
  • 6 borcane de 370 ml

Mod de preparare

Reteta de rosii in suc propriu este una dintre cele mai simple conserve. Contine doar rosii decojite taiate felii, fara adaos de sare, zahar sau conservanti.

Am cules din gradina rosii frumoase, bine coapte, le-am spalat si le-am oparit cateva secunde in apa clocotita. Apoi le-am scos direct intr-un vas cu apa rece pentru a stopa gatirea si a le raci mai repede.

Le-am taiat felii si le-am asezat in borcane sterilizate, cu tot cu sucul pe care l-au lasat, presand delicat sa intre cat mai multe. *

Le puteti taia si cubulete, daca preferati asa.

Apoi le-am infiletat capacele, sterilizate corect si ele si le-am pus intr-o oala pe fundul careia am asezat un prosop de bucatarie. Am completat cu apa pana sub nivelul capacelor si am fiert la foc mic 30 de minute din momentul in care a dat primul clocot. Am stins focul, am asezat un capac si le-am lasat sa se raceasca lent pana a doua zi.

Le-am sters, etichetat si asezat in camara. Spor la treaba!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise