Scoici St. Jacques cu piure de conopida, sos de hribi si oua de prepelita

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru 2 portii
  • 6 scoici St. Jacques congelate (le gasiti pe Sea-Way.ro)
  • 100 gr de conpida proaspata
  • un cartof mic
  • 2 linguri de unt
  • 50 gr hribi congelati (sau alt tip de ciuperci)
  • o jumatatea de ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • un fir de cimbru
  • 100 ml smantana
  • 2 oua de prepelita
  • 50 gr de rucola
  • ulei de masline
  • otet balsamic
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Cu cateva ore inainte de a incepe, dezghetati scoicile. Apoi, trebuie clatite si uscate cu un servet de hartie.

Cand scoicile sunt dezghetate, puneti la fiert in apa cu sare, conopida si cartoful taiat in bucati medii. Cand incep sa fiarba, va puteti apuca de dos. Intr-o craticioara, puneti o lingura de unt si una de ulei de masline si caliti ceapa si usturoiul taiate marunt. Amestecati avannd grija sa nu se arda, iar dupa 5 minute, adaugati hribii si firul de cimbru. Cand hribii s-au prajit (dupa aproximativ 10 minute), adaugati 50 ml de smantana, sare, piper, amestecati si luati craticioara de pe foc.

Cand cartoful si conopida au fiert, scurgeti apa si adaugati o ligura de unt, 50 ml de smantana, sare si putin piper. Pasati piureul cu un blender si acoperiti oala, pentru a se pastra cald.

Imediat dupa aceea, puneti o tigaie pe foc, pentru a se incinge bine. Cand e fierbinte, adaugati o lingura de ulei. Dupa 2-3 minute, asezati usor scoicile in tigaie. Condimentati-le cu sare si piper si lasati-le 2 minute, pana prind o crusta aurie pe partea inferioara. Intorceti-le si mai lasati-le inca 2 minute pana cand se rumenesc si pe cealalta parte.

In acest moment, puteti adauga in tigaie si ouale de prepelita, fara a le lipi de scoici.

In ultimul minut de prajit scoicile, blenduiti si hribii. Daca sosul e prea gros, mai adaugati smantana.

Pe farfurie, mai asezati si cateva frunze de rucola, pe care le stropiti cu putin ulei de masline, otet balsamic si sare.

Reteta realizata de Andreea @tastebazaar.blogspot.ro cu scoici St. Jacques oferite de Sea-Way.ro

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise