Supa frantuzeasca de ceapa

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500g ceapa(alba,rosie,de care doriti)
  • - 1 l apa
  • - 1 cub Maggi sau Knorr(daca aveti supa de casa folositi un litru din acesta supa)
  • - 1 catel de usturoi
  • - 3-4 linguri ulei
  • - otet,sau zeama de lamiie ,dupa gust
  • - sare+piper
  • - piine alba feliata,
  • - cascaval,parmezan...
  • - vin alb,de preferinta cel care-l serviti la masa

Mod de preparare

Ceapa se curata,se taie rondele,marund,cum doriti sa o eveti in supa.

Uleiul se incinge si ceapa se prajeste usor,pina prinde culoare.

(eu aici pun si 1lingurita zahar si las sa se caramelizeze,impreuna cu ceapa.)

Se stinge cu otet sau zeama de lamiie(1-2 lingurite),apa+maggi,sau supa,se adaoga sare+piper .

Se lasa sa fiarba domol ca, 1 ora.

Feliile de piine se pun pe o tava,deasupra se ung cu usturoiul presat si amestecat cu 1 lingura ulei,si se presara cu cascaval.parmezan(fiecare dupa gust)ras.

Totul se da la cuptorul bine incins.la maxim,pina ce brinza s-a topit si prinde culoare.

Cind se serveste,se pune in fiecare farfurie,1-2 felii de piine cu cascaval si citeva linguri de vin alb.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise