Aluat pentru coji de nuci

Reteta de aluat pentru coji de nuci. Cum se face reteta de aluat pentru coji de nuci.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Aluat pentru coji de nuci

Ingrediente

  • Aluat
  • 250 g untura
  • 250 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 4 oua
  • 1,1 kg faina
  • o jumatate de lingurita de sare
  • zahar vanilat
  • Crema
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 400 g ciocolata de menaj
  • 250 g nuci prajite si macinate
  • 160 g zahar
  • 2 linguri esenta de rom

Mod de preparare

Intr-un bol punem untura si untul lasate la temperatura camerei. Le amestecam cu un tel sau mixer cat sa se omogenizeze. Incorporam si zaharul pudra, sarea si vanilia. Apoi adaugam ouale, pe rand, amestecand bine dupa fiecare. La final punem faina (nu toata odata) si framantam un aluat potrivit de tare, nelipicios. Il infasuram intr-o folie alimentara si-l punem la rece 1 ora.

Apoi formam bilute a cate 5 grame una si le coacem in forma.

Crema este foarte usor de preparat. Intai rumenim putin nucile in cuptor sau intr-o tigaie, pe foc. Le lasam sa se raceasca si le macinam.

Intr-un vas punem smantana pentru frisca, zaharul si ciocolata si lasam pe foc pana se topeste ciocolata. Luam vasul de pe foc, adaugam nucile macinate, lasam sa se raceasca foarte bine si putem umple nucile.

Mai am si alta reteta mai vehe de crema, dar eu nu o mai fac pentru ca are foarte mult unt. Este crema pe baza de unt, zahar pudra, cacao, nuci macinate si rom, plus resturile care raman dupa curatarea cojilor.

Pofta buna si spor la treaba!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Sirop de capsuni

Sirop de capsuni

Sirop de capsuni
Cum se congeleaza spanacul

Cum se congeleaza spanacul

Cum se congeleaza spanacul, metoda simpla si usoara.

Cum se congeleaza spanacul