Crema de zahar ars. Reteta clasica pentru un desert simplu si delicios

Descopera reteta clasica de crema de zahar ars, un desert simplu si delicios. Urmeaza pasii nostri pentru a crea un desert perfect, cu caramel auriu si crema fina si delicioasa.

Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie
Crema de zahar ars. Reteta clasica pentru un desert simplu si delicios

Ingrediente

  • Pentru caramel:
  • 200 g zahar
  • Pentru crema:
  • 1 litru lapte
  • 8 oua
  • 200 g zahar
  • 1 lingurita extract de vanilie

Mod de preparare

Intr-o cratita cu diametrul de 22 de cm. pune zaharul.
Pune cratita pe foc mediu si lasa zaharul sa se topeasca si sa se caramelizeze, amestecand ocazional. Ai grija sa nu se arda prea tare, deoarece va deveni amar.
Cand caramelul capata o culoare aurie inchisa, inclina vasul pentru a acoperi uniform fundul si peretii cu caramel. Lasa sa se raceasca si sa se intareasca.

Intr-un bol mare, bate ouale cu zaharul pana se omogenizeaza.
Adauga extractul de vanilie si laptele, amestecand bine.
Strecoara amestecul printr-o sita fina pentru a elimina eventualele bucati de ou nedizolvate.

Toarna amestecul de crema peste caramelul intarit.
Pune forma de copt intr-o tava mai mare si adauga apa fierbinte in tava, pana la jumatatea formei (bain-marie).
Preincalzeste cuptorul la 160°C si coace crema timp de aproximativ 50-60 de minute, sau pana cand devine ferma la atingere si capata o culoare aurie deschisa.

Scoate forma din bain-marie si lasa crema sa se raceasca la temperatura camerei, apoi pune-o in frigider pentru cel putin 4 ore sau peste noapte.

Pentru a scoate crema din forma, trece cu un cutit de-a lungul marginilor formei pentru a desprinde crema.
Pune un platou peste forma si rastoarna rapid crema pe platou. Caramelul va curge deasupra cremei, formand un sos delicios.

Poti adauga arome suplimentare, precum coaja de lamaie sau portocala, pentru un gust diferit.

Incearca si reteta de tort de mere si crema de zahar ars, prajitura cu crema de zahar ars sau creme brulee cu scortisoara si nucsoara. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Descopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Incearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise