Ingrediente
Blatul: 7 oua, 5 linguri apa, 12 linguri faina, 12 linguri zahar, 2 linguri cacao, 1 praf de copt, un praf sare., , Crema: 1 cana zahar(250 g), 3 oua, 2 linguri cacao, 200g unt., , Pt insiropat: 250 ml cafea tare si dulce(eu am folosit iakobs), , Pt glazura: 5 patratele ciocolata menaj, 5 linguri cafea, 2 linguri zahar pudra.
Dificultate: Redusa | Timp: 3h
13 voturi
Mod de preparare
Preparam crema asa: se freaca 1 cana de zahar cu cele 3 oua si cele 2 linguri cacao(pe care desigur le cerneti sa lucrati mai usor)si le punem la fiert la foc minim intrun cratit bun de care nu se prinde. Fierbeti pana incepe sa se caramelizeze apoi luati de foc si lasati sa se raceasca. Separat batem bine untul spuma, apoi adaugam treptat crema racita si mixam pana la omogenizare. Blatul se taie in doua pe orizontala, se insiropeaza cu o cana mare de cafea tare si f. dulce.
Preparam glazura asa: se topeste ciocolata cu zaharul in 5 linguri cafea(pt fiecare cub de ciocolata se pune 1 lingura cafea).
Prajitura se asambleaza asa: Blatul taiat in 2 si insiropat, se umple cu crema rezultata, iar deasupra intindem glazura de ciocolata. Se da prajitura la rece. Eu am glazurat toata prajitura, dar era mai bine daca o portionam si glazuram fiecare bucata separat, cred ca era mai aspectoasa. Va asigur insa ca a fost f. gustoasa si a avut mare succes.
Adrian (Chef de cuisine) , 28 decembrie 2009
Ati pastrat si pentru noi ? Felicitari pentru prezentare.
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009
Super prajiturica,felicitari.