Ingrediente
Blat, 15 oua, 15 lg zahar, 11 lg faina, 4 lg cacao, zahar vanilat, Crema, 500 gr ciocolata, 500ml frisca lichida, 150 gr zahar, 1 esenta rom, Sirop, 300 gr zahar, 300 ml apa, 2 lg cacao, esenta de rom, Fondant, 1 kg zahar, 500 ml apa, 100 gr glucoza lichida(sau miere), 4 lg cacao
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
Din ingredientele de mai sus se face un blat de cacao pe care l-am copt intr-o tava cu dimensiunule de 36/36 cm.Dupa ce blatul s-a racit bine l-am taiat in doua am asezat prima foaie in tava am insiropat-o cu siropul fiert si racit dupa care am pus un strat de crema pe care am preparat-o astfel:ciocolata rupta in buc mici am amestecat-o cu fisca si zaharul la foc mic pana ce s-a topit bine.Compozitia astfel obtinuta se tine cam 2 ore la frigider dupa care se spumeaza cu mixerul la putere mare. Dupa ce am aplicat stratul de crema se pune si a doua foaie de blat o insiropam bine si se introduce tava la frigider cel putin 5 ore.Se portioneaza in patrata cu latura de 6 cm si se glasaza in fondantul de cacao. Se decoreaza cu gratar de ciocolata sau cu cate o avelina de crema.
Alice85 (Chef de cuisine) , 31 decembrie 2009
vad ca nu numai eu sunt cea care are o parere sa zicem asa nu buna despre reteta ta de amandine,si nu inteleg de ce atunci cand cineva isi da parerea nu se stie a accepte opiniile altora,eu oricum nu m-am deranjat prea mult de comentariul tau asa ca hai,sa fie bine .si iti doresc an nou fericit si intelegere ,hai pa.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2009
Foarte frumoase!
Alice85 (Chef de cuisine) , 23 decembrie 2009
vai si amar
eliaval , 25 iulie 2009
Dragele mele, nu va inteleg pe voi toate care postati aici diferite retzete de amandine cu... 15 oua!!!! cine a mai pomenit atatea oua??? sau mai bine scrieti dragelor SI PENTRU CATE PORTII?????? NU????.. cum sa pui la prajitura ptr 4-5 portii.. 15 OUA???? trebuie sa fii nebun!!!
cristina a (Chef de cuisine) , 22 iunie 2009
Imi plac amandinele, voi incerca reteta ta. Dar chiar 1 kg de zahar trebuie pentru fondant?
Carp Elena Loredana (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2009
Mihaela uite aici am explicat cum il poti colora si prepara fondantul http://www.gustos.ro/forum/dulciuri-yamiiii-f13/fondant-t1027.html culoarea mov o poti realiza combinand colorant rosu cu albastru
Carp Elena Loredana (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2009
Monik scuza-ma acum am vazut intrebarea ta.Siropul de zahar se fierbe pana ce proba (cateva picaturi de sirop fierbinte pus in apa rece)nu se dizolva....ramane ca o margeluta.Il lasi foarte putin sa se racoreasca si il bati cu mixerul pana incepe sa se albeasca ...el intarindu-se totodata
MIHAELA , 20 martie 2009
Va rog sa fiti mai expliciti cu fondantul - se incalzeste, cum se prepara? Si cum il fac mov pt violete, de exemplu?
Monik , 23 februarie 2009
Buna Elena,foarte buna amandina,am incercat reteta ta si blatul si crema mi-su iesit super,dar fondantul nu.Cum trebuie sa-l fac ca sa se intareasca asa ca in pozele tale?Astept un raspuns te rog.