autor:

LASZLO

» » Retete la gratar

Antricot de Vita Maturat si Aromatizat pe Pat de Taitei de Cartofi

Autor: LASZLO (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LASZLO (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 februarie 2013

Ingrediente
antricot de vita maturat Angst 0,200g, rozmarin proaspat 1 buc crenguta, cimbru, usturoi 2 buc, sare, piper proaspat macinat, cartofi 0,100g, oregano, adrdei capia 1 buc, aceto balsamic 0,100ml, otet de vin rosu 0,50ml, mustar dijon 0,10g, zahar 0,10g, germeni de praz bio pt gust si decor, germeni de creson ptt gust si decor, rosii cherry pt gust si decor, salata verde

Dificultate: Medie Timp: 3h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se incep pregatirile pt preparare pe rand,intai cu aromatizarea carnii care necesita 3 ore de stat la rece in frigider..se marineaza carnea cu crenguta de rozmarin si doar o atingere de cimbru uscat,usturoi taiat felii si piper negru proaspat macinat..ideal ar fii sa folositi asortiment de piper negru,verde si rosu si nu exagerati pt ca mozaicul mentionat are aroma foarte puternica..sare dupa gust adaugati..lasati la odihnit carnea in punga cu inchidere etans la frigider. Inainte de gatire se lasa carnea la temperatura camerei inca 15 minute. In timpul marinarii se coace ardeiul capia pe gratar pana in momentul inegririi pielitei..acest procedeu intnsifica dulceata ardeiului. Cu un strat de sare deasupra se lasa la odihnit si acesta acoperit cu folie de aluminiu. Astfel se va curata usor. Se pregateste un sos Vinaigrette pt ardei..din 0,50 ml otet balsamic,0,50 ml otet de vin rosu,0,10g mustar dijon si 0,5g zahar amestecat din abundenta cu un tel sau blender. Din restul de otet balsamic ramas se prepara o reductie rapida de otet balsamic la foc iute adaugand foarte putin zahar pt a echilibra otetul si pt ingrosare. Atentie sa nu ardeti sosul,doar caramelitati. Cartoful se taie julien cat se poate de subtiri si lungi..se prejaste si se presara putin oregano. Prepararea carni este infunctie de gust..mediu sau rose ..se orneaza farfuria cu cherry confiat in ulei incins peste un strat de sos din reductia de aceto balsamic si se cladeste preparatul. ardeiul kapia copt se aromatizeaza cu usturoi si sosul vinaigrette obtinut. Pofta buna..
Daca ti-a placut reteta noastra "Antricot de Vita Maturat si Aromatizat pe Pat de Taitei de Cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete la gratar
Frigarui de miel cu legume

Frigarui de miel cu legume

Cea mai buna carne de miel pentru o frigaruie perfecta, o vom gasi in pulpa, asa ca eu am ales o

0 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Retete la gratar
Gratar de cartofi si friptura pe disc

Gratar de cartofi si friptura pe disc

Se curata cartofii si se taie pai sau cum doreste fiecare. Se pregateste carnea, se taie felii si

24 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Retete la gratar

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2013

    Felicitari!!!Arata bestial,frumoasa prezentare.

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 19 august 2013

    frumoasa prezentare! bine pregatita!

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 18 februarie 2013

    Minunata portie de steak si cu toate adaugaturile si mai si -felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • antricot de vita maturat Angst 0,200g
  • rozmarin proaspat 1 buc crenguta
  • cimbru
  • usturoi 2 buc
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • cartofi 0,100g
  • oregano
  • adrdei capia 1 buc
  • aceto balsamic 0,100ml
  • otet de vin rosu 0,50ml
  • mustar dijon 0,10g
  • zahar 0,10g
  • germeni de praz bio pt gust si decor
  • germeni de creson ptt gust si decor
  • rosii cherry pt gust si decor
  • salata verde

Raporteaza reteta

Retete
de LASZLO
Salata de Creveti in Crusta de Susan cu sos Cogniac

Salata de Creveti in Crusta de Susan cu sos Cogniac

Creveti se decorticeaza si se spala din abundenta..(decorticare..se desface carapacea incepand de

4 voturi    5 comentarii
25 min
Salate cu peste

COSTEO (Chef de cuisine)

Felicitari!!!Arata bestial,frumoasa prezentare.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete la gratar

Kebab de pui in stil mediteranean Kebab de pui in stil mediteranean

Taie pieptul de pui în bucăți de aproximativ 2 cm. Pregătește primele 4 kebab-uri, introducând o bucată de carne de

0 voturi    0 comentarii
40 min
Fripturi
Pui in sos butter lemon cu sote de ciuperci Pui in sos butter lemon cu sote de ciuperci

Untul se freaca spuma. Se adauga restul ingredientelor si se freaca pana la omogenizare. Compozitia se da deoparte si ne ocupam de pieptul

0 voturi    0 comentarii
59 min
Mancaruri cu carne
Coaste de porc la gratar