Aperitiv cu sunca si branza feta

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Aperitiv cu sunca si branza feta

Ingrediente

  • 100 g branza feta (delis sau orice alta branza cremoasa, branza de vaci)
  • 100 g sunca (de curcan, de Praga, etc.)
  • 1 rosie
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ceapa alba
  • 1 ou fiert
  • 4 cartofi potriviti
  • cateva foi de salata verde
  • 30 ml ulei (de masline)
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 3 lingurite mustar
  • 3 feliute de branza topita
  • boia, cimbru, sare, piper

Mod de preparare

Spalati cartofii, salata foaie cu foaie si rosia. Puneti cartofii la fiert in coaja intr-un litru de apa. Taiati rosia feliute si puneti-o pe un platou impreuna cu cateva frunze de salata verde, intregi si/sau tocate fasiute, asezati deasupra 1-2 feliute de branza topita sau sunca. Puneti intr-un blender ceapa alba taiata bucati mari, ceapa rosie din care pastrati cateva bucati mai colorate pentru decor, branza si sunca ramase, oul fiert, mustarul, uleiul, sare, piper, cimbru. Mixati 10-15 secunde si rasturnati totul intr-un castron.

Dupa ce au fiert catofii, 20 minute, curatati-i, zdrobiti-i putin cu furculita, puneti-i in blender cu putina sare, piper si zeama de lamaie. Mixati 10 secunde si adaugati-i in castron.

Condimentati cu putina boia, dregeti gustul de sare si piper, eventual puneti putina verdeata tocata. Omogenizati compozitia. Asezati pe platou gramajoare de 3-4 linguri de compozitie pe foile de salata, pe feliile de branza topita si sunca. Decorati cu fasiute de ceapa rosie, feliute de castravete acru, peperoni, etc. Eu am facut un soricel si niste flori. Restul de pasta puneti-l intr-un castronel.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise