Ingrediente
8 -10 aripioare de pui, - 1 ou batut cu 2 linguri de lapte, - 300 gr fulgi de porumb, - 1 cana faina, - condimente: sare,, oregano, - cateva linguri ulei de masline, - 4-5 cartofi
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
25 voturi
Mod de preparare
Intre timp, batem un ou intr-un castronel, punem o cana de faina in alt castronel, iar fulgii de porumb ii faramitam cu mana sau cu un sucitor.
In castronelul cu faina, punem un praf de sare, boia si oregano si amestecam.
Pregatim o tava cu hartie de copt si pornim cuptorul.
Scoatem aripioarele, ele vor fi lipicioase. Le tavalim prin faina condimentata, apoi prin ou batut si apoi prin fulgii de porumb. Presam un pic pe fiecare parte. Apoi le transferam in tava de copt.
Le punem la copt, la foc iute, cam 10 minute.
Ies rumene, crocante, iar cand muscati din ele, sunt suculente. Cu siguranta le veti face des. Nu au nevoie sa stea mult in cuptor, fiindca ele sunt patrunse si gatite de la aburi.
Cartofii ii curatam si ii spalam, ii taiem fasii groase. Ii punem 10 minute maxim, la aburi, apoi ii transferam intr-o tava prevazuta cu hartie de copt. Presaram un pic de sare, ulei de masline, apoi rozmarin, oregano,boia si fulgi de porumb. Ii punem in cuptor, la foc iute, tot maxim 10 minute.
Sunt deliciosi.
Pregatim un sos de usturoi cu iaurt si condimente.
Viorica Davideanu , 14 februarie 2015
Imi placeeeeeeeeeee...