Ingrediente
5 banane,3 oua ,250g zahar pudra,200g unt, crema Mascarpone ,1 plic praf de copt,2 plicuri zahar vanilat ,2 cani cu faina ,un praf de sare,50g cafea solubila sau cacao., Glazura alba de vanilie sau ciocolata alba200g,pentru a imbraca prajitura., Daca nu dorim putem doar sa pudram cu zahar.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
20 voturi
Mod de preparare
Intr-un castron frecam untul cu zaharul pudra ,pana se incorporeaza si formeaza o crema.Peste acest amestec punem piureul de banane ,ouale,zaharul pudra,praful de sare si crema Mascarpone.Le mixam cam 5 minute apoi punem cele 2 cani cu faina in care am pus si praful de copt.Mai mixam 5 minute si obtinem o compozitie cremoasa si fina.
Ungem o tava rotunda cu unt si punem jumatate din compozitie.Cele 2 banane ramase le curatam de coaja , le dam prin cafeaua solubila sau cacao si le asezam peste compozitia din tava.Punem si restul de compozitie,imbracam bine bananele cu ea si dam la cuptor la 180 de grade circa 45 de minute cu umluft sau 200 grade la cuptor normal.
Dupa ce am scos präjitura din cuptor o scoatem din tava ,fundul präjiturii ramane in sus si o imbracam in ciocolata.
Este o präjitura foarte dulce si aromata .
Pofta buna.
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 19 februarie 2011
Cine îi poate rezista? trebuie sã îl fac neapãrat:) Merçi de retetã!!!
Lia Maria (Chef de cuisine) , 18 februarie 2011
Ce bine arata !!!!!!!!!!! *****
Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 18 februarie 2011
Ce pofta mi-ai facut....yami yami...Bravo!*****