Bbm dulce

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Bbm dulce

Ingrediente

  • Ceva rapid , dulce si bun din budinca, biscuiti, si mere. De aici si denumirea.
  • 6 mere mari
  • 500g biscuiti
  • 2 plicuri budinca caramel
  • 1L lapte
  • 500 g zahar
  • Scortisoara
  • 2 linguri gris
  • 2 linguri miere
  • 50g unt
  • 1 lamaie
  • Ciocolata sau frisca(obtional) pt ornat

Mod de preparare

Merele le curatam de coaja, le scoatem samburii, le taiem rondele si le stropim cu zeama de lamaie.

Punem laptele la fiert, adaugam 100g zahar si fierbem budinca conform instructiunilor de pe plic, dupa care o acoperim cu o folie(sa nu faca crusta deasupra) si o lasam la racit. Pornim cuptorul aragazului.

Luam o tava cu peretii mai inalti, o ungem din abundenta cu unt, presaram grisul, aranjam feliile de mere, peste care presaram 200g zahar. Cu jumatate din biscuiti, acoperim complet stratul de mere. Peste ele, turnam budinca, dupa care o acoperim cu restul de biscuiti.

Intr-o craticioara punem restul de zahar si mierea, la caramelizat , cam 10’, pana obtinem o glazura consistenta, dar care curge. Turnam glazura peste si dam tava la cuptor, la foc mediu, pentru 20’, timp in care merele se vor inmuia.

Lasam prajitura in tava la racorit, cam 30’. O rasturnam pe un platou, cu merele deasupra, presaram scortisoara si o lasam sa se raceasca complet si sa se insiropeze bine biscuitii cu zeama lasata de merele coapte.

Se portioneaza si se serveste ca atare, cu putina ciocolata rasa sau cu frisca dupa preferinta fiecaruia.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise