autor:

Eugenia Bogdan

» » Dulciuri diverse

Biscuiti pentru Craciun

Autor: Eugenia Bogdan (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eugenia Bogdan (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 decembrie 2010

Ingrediente
Aluat:, 2 oua, 8 linguri ulei, 8 linguri zahar, 1 lingurita amoniac, faina cat cuprinde sa iasa o coca buna de intins., Si pentru ca sunt de Craciun putem adauga coaja de portocala., Glazura alba:, 1 albus, 140 g zahar pudra, 15 ml zeama lamaie, Glazura neagra:, 3 lingurite cu varf cacao, 3 lingurite zahar pudra, 1 lingurita apa, putin ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Preparam aluatul din ingredientele mentionate si il intindem in foi.Cu ajutorul formelor taiem diferite figurine pe care le coacem la foc potrivit aproximativ 10-15 min.
Dupa ce s-au racit le inmuiem usor, doar pe o parte, in grazura pe care o pregatim astfel:
Glazura alba: batem spuma albusul, adaugam zaharul si amestecam pana se topeste si apoi adaugam si zeama de lamaie.
Glazura neagra : amestecam ingredientele mentionate si daca mai este nevoie mai adaugam putina apa.
Dupa ce am trecut biscuitii prin glazura, ii lasam sa se usuce pana a doua zi cand trecem la ornarea lor.
Eu am folosit Creioanele pentru decor de la Dr. Oetker
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti pentru Craciun" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Turnulet cu mere si violete

Turnulet cu mere si violete

Se pregateste un ganache din ciocolata topita,se adauga frisca,se amesteca bine apoi se lasa la frigider

2 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Gateau au chocolat

Gateau au chocolat

Preparare: Se incalzeste cuptorul la 180 de grade si se tapeteaza o tava rotunda de 18 cm diametru

7 voturi    4 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2011

    Foarte reusiti, frumosi si gustosi...***** La multi ani 2011 !

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 31 decembrie 2010

    Deliciosi si aspectuosi!***** La Multi Ani 2011 draga Eugenia!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 2 oua
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri zahar
  • 1 lingurita amoniac
  • faina cat cuprinde sa iasa o coca buna de intins.
  • Si pentru ca sunt de Craciun putem adauga coaja de portocala.
  • Glazura alba:
  • 1 albus
  • 140 g zahar pudra
  • 15 ml zeama lamaie
  • Glazura neagra:
  • 3 lingurite cu varf cacao
  • 3 lingurite zahar pudra
  • 1 lingurita apa
  • putin ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Eugenia Bogdan
Prajitura Lintzer

Prajitura Lintzer

Pentru aluat se amesteca ouale cu zaharul si margarina pana se omogenizeaza. Se adauga esenta de

12 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Musaca de dovlecei

Musaca de dovlecei

Calim ceapa peste care adaugam carnea tocata picurind din cand in cand cate putin suc de rosii.Lasam

11 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Batem ouale cu zaharul , amestecam treptat uleiul, apoi laptele, faina si praful de copt. Punem

241 voturi    33 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Lia Maria (Chef de cuisine)

Foarte reusiti, frumosi si gustosi...***** La multi ani 2011 !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Prajitura cu ananas