autor:

Eugenia Bogdan

» » Dulciuri diverse

Biscuiti pentru Craciun

Autor: Eugenia Bogdan (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eugenia Bogdan (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 decembrie 2010

Ingrediente
Aluat:, 2 oua, 8 linguri ulei, 8 linguri zahar, 1 lingurita amoniac, faina cat cuprinde sa iasa o coca buna de intins., Si pentru ca sunt de Craciun putem adauga coaja de portocala., Glazura alba:, 1 albus, 140 g zahar pudra, 15 ml zeama lamaie, Glazura neagra:, 3 lingurite cu varf cacao, 3 lingurite zahar pudra, 1 lingurita apa, putin ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Preparam aluatul din ingredientele mentionate si il intindem in foi.Cu ajutorul formelor taiem diferite figurine pe care le coacem la foc potrivit aproximativ 10-15 min.
Dupa ce s-au racit le inmuiem usor, doar pe o parte, in grazura pe care o pregatim astfel:
Glazura alba: batem spuma albusul, adaugam zaharul si amestecam pana se topeste si apoi adaugam si zeama de lamaie.
Glazura neagra : amestecam ingredientele mentionate si daca mai este nevoie mai adaugam putina apa.
Dupa ce am trecut biscuitii prin glazura, ii lasam sa se usuce pana a doua zi cand trecem la ornarea lor.
Eu am folosit Creioanele pentru decor de la Dr. Oetker
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti pentru Craciun" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2011

    Foarte reusiti, frumosi si gustosi...***** La multi ani 2011 !

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 31 decembrie 2010

    Deliciosi si aspectuosi!***** La Multi Ani 2011 draga Eugenia!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 2 oua
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri zahar
  • 1 lingurita amoniac
  • faina cat cuprinde sa iasa o coca buna de intins.
  • Si pentru ca sunt de Craciun putem adauga coaja de portocala.
  • Glazura alba:
  • 1 albus
  • 140 g zahar pudra
  • 15 ml zeama lamaie
  • Glazura neagra:
  • 3 lingurite cu varf cacao
  • 3 lingurite zahar pudra
  • 1 lingurita apa
  • putin ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Eugenia Bogdan
Prajitura Lintzer

Prajitura Lintzer

Pentru aluat se amesteca ouale cu zaharul si margarina pana se omogenizeaza. Se adauga esenta de

12 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Musaca de dovlecei

Musaca de dovlecei

Calim ceapa peste care adaugam carnea tocata picurind din cand in cand cate putin suc de rosii.Lasam

11 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Batem ouale cu zaharul , amestecam treptat uleiul, apoi laptele, faina si praful de copt. Punem

297 voturi    37 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Lia Maria (Chef de cuisine)

Foarte reusiti, frumosi si gustosi...***** La multi ani 2011 !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu morcovi