Blat cu bulion şi cacao

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Blat cu bulion şi cacao

Ingrediente

  • 250 ml de bulion
  • 60 g de cacao
  • 315g de făină
  • 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu
  • ½ linguriţă de praf de copt
  • ¼ linguriţăde sare
  • 125 ml de ulei
  • 3 ouă mari
  • 1 esenţă de vanilie
  • aroma dorită

Mod de preparare

250 ml de bulion se fierbe, se adaugă 60 g de cacao, se ia de pe foc şi se lasă la răcit în vas cu apă rece.

Separat 315g de făină, 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu, ½ linguriţă de praf de copt, ¼ linguriţă de sare se amestecă.

315 g de zahăr cu 125 ml de ulei, 3 ouă mari şi 1 esenţă de vanilie se bat cu mixerul.

Se adaugă bulionul, apoi partea uscată şi se amestecă uşor sa se omogenizeze.

Se pune la copt în tava unsă, tapetată cu făină(dreptunghiulară), în cuptor preîncălzit la 180 grade C, cam 30 minute(testul cu scobitoarea).

Crema: brânză Philadelphia, margarină, aromă, zahăr pudră sau ce doriţi dumneavoastră.

Puteti tăia blatul în două pe lungime sau lăţime, însiropa cu suc din compot de ananas sau altceva. Pe deasupra am pus dulceaţă de cireşe negre. Inventaţi dupa fantezia dvs.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa
Budinca de cozonac

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Budinca de cozonac
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise