Se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul, pana se albesc; se adauga apa rece, lingura cu lingura, mixand pentru incorporare. Se adauga faina, nuca, bicarbonatul si se amesteca bine.
Se bat spuma albusurile, cu un praf de sare. Se adauga in compozitia cu galbenusuri, amestecand usor, de jos in sus.
Se toarna compozitia in forma de tort (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor (care trebuie preincalzit), cam 40 de minute sau pana trece testul scobitorii.
Se taie in trei, se insiropeaza si se umple dupa preferinte. Eu il umplu cu frisca.
Timp de preparare: cca o ora, incluzand si timpul de copt. Ingredientele sunt pentru 16 felii.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii