autor:

Sidy

» » Mancaruri cu carne

Boeuf Bourguignon cu orez Pisto

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 08 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 08 februarie 2013

Ingrediente
800 g pulpa de vitel, 150 g slanina afumata, de casa( preferabil), 1 ceapa mare rosie, 1 lingura faina, 200 ml vin rosu, 1 crenguta cimbru, 1 foaie dafin, 1 nucsoara, 1 lingurita vegeta de casa, , - pentru orez:, 1 cana(200g) orez, 1 ceapa rosie, 1/2 ardei gras rosu, 1/2 ardei gras verde, 50 ml sos Hot Chili, sare, piper, 1 lingurita vedeta de casa, cateva frunze de patrunjel verde

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

12 voturi

Mod de preparare

Taiem slanina in cubulete si o punem la prajit pe foc mic.
Curatam ceapa, o taiem rondele si o punem in tigaie peste slanina, la sotat.
Cand sunt gata , le scoatem separat pe o farfurie.
Carnea de vita o taiem cuburi de 2-3 cm si o punem peste grasimea ramasa, in tigaie, sa se rumeneasca pe toate partile.Cand e gata rumenita adaugam faina si amestecam sa se prinda de toate cuburile de carne.
Punem vinul si apa cat sa acopere carnea, asezonam, coaja nucsoarei o radem pe razatoarea de coaja de lamaie.
Adaugam foaia de dafin si cimbrul si lasam sa dea in clocot, moment in care adaugam slaninuta si ceapa sotata.Mai lasam sa dea cateva clocote.
Sosul nu trebuie sa fie prea subtire, de aceea se fierbe pina ce sosul se leaga.
Preparam orezul Pisto.Orezul il spalam bine din mai multe ape, intr-o strecuratoare, apoi il punem la fiert cu 2 cani si jumatate de apa si vegeta de casa.
Curatam ceapa si o taiem rondele(inele) , o punem la sotat in doua linguri cu ulei, pina cand aceasta incepe sa se inmoaie.
Adaugam ardeiul gras taiat cubulete mici, mai sotam 5 minute impreuna cu ceapa.
In cratita cu orezul fiert nu neaparat definitiv( nu va alarmati daca a mai ramas din lichid, va fi absorbit pina la sfarsit) adaugam ceapa si ardeiul sotat, apoi sosul chilli, frunzele de patrunjel verde tocat si asezonam daca este cazul.Lasam pe foc ina 5 minute, acoperim, dupa care lasam orezul alte 5 minute sa se odihneasca si sa absoarba aromele legumelor.
Servim Boeuf Bourguignon-ul cu orezul Pisto si salata verde alaturi.
E şi mai bun a doua zi, reîncălzit.
Absolut divin…!
Daca vreti sa vedeti mai multe poze, le gasiti la mine pe blog :

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2012/09/boeuf-bourguignon-cu-orez-pisto.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Boeuf Bourguignon cu orez Pisto" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

Carnea tocata se amesteca cu ceapa, orezul, mararul, sarea si piperul. Frunzele de vita se spala

13 voturi    15 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Rasol de vita cu morcovi la cuptor in sos de bere neagra

Rasol de vita cu morcovi la cuptor in sos de bere neagra

Rasolul de vita se condimenteaza cu sare si piper. Intr-o tigaie mare, eu am folosit un wok, se pun

1 vot    0 comentarii
4h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L White

- 15 %
299.99 lei
254.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

12 voturi

Ingrediente

  • 800 g pulpa de vitel
  • 150 g slanina afumata
  • de casa( preferabil)
  • 1 ceapa mare rosie
  • 1 lingura faina
  • 200 ml vin rosu
  • 1 crenguta cimbru
  • 1 foaie dafin
  • 1 nucsoara
  • 1 lingurita vegeta de casa
  • - pentru orez:
  • 1 cana(200g) orez
  • 1 ceapa rosie
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras verde
  • 50 ml sos Hot Chili
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita vedeta de casa
  • cateva frunze de patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

23 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

ce bunatate!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Pui in vin fiert à la Delad