Ingrediente
1 kg carne de miel pentru ciorba, 1 litru bors (concentrat bors), 1 ceapa, 1-2 morcovi, 1 pastarnac sau patrunjel, 20 g telina, 20 g dovlecel, 1 ardei gras, 1 cartof, 100 ml bulion, 70-80 g frunze de loboda verde, rosie, spanac, stevie, 1 legatura leustean, 2-3 linguri ulei, smantana pentru dres, optional putin otet, sare, piper (1 cub concentrat legume sau vita), 1-2 lingurite zahar
Dificultate: Medie | Timp: 1h 40 min
51 voturi
Mod de preparare
Dupa 40-45 minute adaugati toate legumele, curatate, spalate si taiate marunt, sare, piper, concentratul de legume sau vita. Separat fierbeti borsul.
Dupa ce au fiert si legumele (cam 30 minute) adaugati bulionul, borsul sau concentratul de bors si verdeturile tocate marunt. Dupa inca 10-15 minute este gata. Dregeti gustul si, daca este nevoie, puteti adauga si 1-2 lingurite de zahar.
In supiera puneti 3 linguri de smantana, leusteanul tocat si amestecati cu putina ciorba pana se omogenizeaza bine, apoi adaugati restul de ciorba, carne, decorati cu o frunzulita de leustean. Cine vrea o mai poate acri in farfurie cu putin otet si o poate servi cu ardei iute.
Pofta buna.
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 31 martie 2010
Meri, nici eu nu pun nici cartofi, nici bulion. Ciorba de miel, este o ciorba alba. Dar, exista si un dar, am vazut si am si mancat ciorba de miel si cu cartofi si cu bulion sau rosii. Nu e deloc rea si acum, fiecare o face cum ii place. Cunosc pe cineva care nu mananca ciorba, daca nu e rosie ca asa i-o facea mama lui. Dr gustibus....
Meri , 29 martie 2010
la ciorba de miel nu se pun cartofi si nici bulion! Doar ceapa verde,radacinoase si orez!!!
Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010
Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.
Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 august 2009
Multumesc mult. Borsul il fac eu.
mirey (Chef de cuisine) , 09 august 2009
Gustoasa...Felicitari!
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 15 iulie 2009
Super buna ciorba de miel.Asa o fac si eu.Si mie imi place sa folosesc loboda la ea si nu numai.Deja mi-e foame.