Bors de primavara

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Bors de primavara

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 1 leg.ceapa verde
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 2 leg.loboda rosie
  • 2 leg.stevie
  • 1 dovlecel mic
  • 2 leg.patrunjel
  • 2 leg.leustean
  • 10 oua de prepelita sau mai putine de gaina
  • 1 cana sos de rosii
  • 1 crenguta cimbru uscat
  • 2 linguri orez
  • 1 l de bors
  • 20 ml ulei
  • sare
  • 1tija de telina

Mod de preparare

In oala cu ulei se calesc ceapa, ardeiul gras si tija de telina taiate cubulete, se adauga morcovul si dovlecelul rase, cartofii curatati, spalati si taiati tot cubulete, verdeata (mai putin leusteanul) taiata fin si sosul de rosii. Se amesteca bine, iar dupa 3-4 min se adauga 4 cani cu apa,1 lingurita cu sare si se lasa la fiert cu capac la foc moderat 30-40 minute.

Dupa ce cartofii sunt fierti, se adauga orezul, borsul fiert separat, se potriveste de gust, se adauga crenguta de cimbru, leusteanul taiat marunt, iar cand incepe sa fiarba, se adauga cu grija ouale sparte intr-un bol. Dupa ce s-au intarit, se opreste focul si se serveste cu ceapa verde, dar cel mai bun se serveste rece.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Se curata, se spala si se taie cartofii cubulete.

Cartofi boieresti cu sunculita afumata
Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Spalam cartofii, îi intepam din loc in loc cu furculita și-i bagam la cuptor, la copt.

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca
Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni