autor:

CLAUDIA_GABY

» » Dulciuri diverse

Bounty!

Autor: CLAUDIA_GABY (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CLAUDIA_GABY (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 februarie 2010

Ingrediente
- 250 gr unt, - 250 gr nuca de cocos, -100 ml smantana lichida de buna calitate, -150gr zahar(eu am pus doar 100 gr si a iesit perfect), - un strop de sare, - 2 picaturi de esenta migdale,  

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 45 min

7 voturi

Mod de preparare


Se taie untul cuburi si se pune intr-un vas rezistent la aburi si se adauga si smantana, apoi zaharul si sarea(zaharul poate fi si pudra), se pune vasul la bain-marie,pana se topesc ingredientele, cand amestecul incepe sa fiarba se mai lasa 5 min, apoi se trage de pe foc si se lasa la racit putin.se adauga cocosul si esenta de migdale si se amesteca bine, se pune folie de plastic in forma dorita, si se aseaza compozitia ,eu am pus intai jumatate am presarat fulgi migdale putin trase in cuptor si apoi cealalta jumatate.asta doar optional ,migdalele accentueaza gustul parfumat al cocosului., si se pune vasul la frigi peste noapte.

A doua zi se rastoarna si se taie cuburi sau in forma dorita.eu am ales sa fac marginile rotunde, pt ca aveau o forma neregulata.dar am lasat si asa...sunt foarte aspectioase .oricum.

intre timp se pregateste sosul de ciocolata:

300 gr ciocolata de buna calitate(eu am folosit amaruie)

2 -3 linguri de ulei, se pun ingredientele pe bain-marie pana se topeste ciocolata si se lasa la temp. camerei sa se raceasca bine-bine,mestecand din cand in cand.

abia apoi se trec patratele de cocos prin cioco, ajutandu-va de 2 furculite scufundati bucatile de cocos in ciocolata, ciocolata fiind la temp camerei ,se vor usca imediat.de se intareste cioco prea tare mai puneti innapoi pe aburi, apoi puneti-le direct pe hartie de copt si decorati cum va place. Sunt foarte bune,dupa gustul meu, si va doresc sa incercati .

Daca ti-a placut reteta noastra "Bounty!" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Bounty

Bounty

Blat: Se freaca untul cu zaharul pana devine cremos si zaharul s-a topit. Se adauga ouale,

8 voturi    1 comentariu
40 min
Prajituri
Prajitura Bounty

Prajitura Bounty

Toate ingredientele trebuie tinute la temperatura camerei timp de cateva ore. Intr-un castron, punem

50 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine):

    Eu am inceput sa fac reteta dar in final am observat ca se pot face si bomboane asa ca am schimbat finalul. Le-am dat prin glazura si apoi prin nuca de cocos, au iesit foarte bune.

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

    Arata delicios

  • Fara foto

    diana , 07 februarie 2010

    eu chiar nu mai inteleg nimic din reteta asta, plus ca pozele arata diferit.... si finalul .... ''Mod de preparare: Punem 3 Linguri De Zahar 3 Linguri De Sare Si 10 Oua :) ''...???

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

    Un deliciu.

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 06 februarie 2010

      Arata foarte bine!

    • Fara foto

      husni , 06 februarie 2010

      Imi place !Cre ca e o reteta super pt bounty. As fi vrut mai multe poze.

    • Fara foto

      diana , 05 februarie 2010

      mi-au fugit ochii la poza si mi-a placut, dar acum am recitit cu atentie reteta si nu inteleg ce e cu finalul ... "Mod de preparare: Punem 3 Linguri De Zahar 3 Linguri De Sare Si 10 Oua :) " ceva nu e in ordine...

    • Fara foto

      diana , 05 februarie 2010

      imi place prajitura !sunt sigura ca e foarte buna!

    • Dana Saila( Salwa Nabhani)

      Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

      Arata foarte bine....am sa o incerc in viitor...numai sa prind curaj...felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

      Super bun!!!

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

      Pozele ce le-ai pus nu sunt de la reteta asta.Duci in eroare pe cei ce ar dori sa incerce reteta ta. Daca nu ai poza retetei nu posta orice poza, asteapta pana ce vei avea poza si o adaugi atunci retetei postate sau lasi reteta fara poza. Toate cele bune si nu te supara,vad ca esti la inceput si de aceea ti-am scris toate astea.Multa bafta in continuare.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

2h 45 min

7 voturi

Ingrediente

  • - 250 gr unt
  • - 250 gr nuca de cocos
  • -100 ml smantana lichida de buna calitate
  • -150gr zahar(eu am pus doar 100 gr si a iesit perfect)
  • - un strop de sare
  • - 2 picaturi de esenta migdale
  •  

Raporteaza reteta

Alice85 (Chef de cuisine)

Arata delicios

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Biscuiti cu piersici si muesli