autor:

Lia Maria

» » Prajituri

Briose cu fructe si nuci

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 decembrie 2010

Ingrediente
Cantitatile sunt pentru portie dubla., 2 banane bine coapte, 2 pere bine coapte, 200ml iaurt, 300 g zahar, 100g unt, 2 oua, 1 lingurita esenta de vanilie, 550 g faina, 100g nuca macinata, 1 plic praf de copt, 1 lingurita bicarbonat de sodium

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

13 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol amestecam toate ingredientele uscate. In alt bol zdrobim cu furculita fructele, adaugam esenta, oule batute si untul topit si racit. Amestecam totul, incorporam ingredientele uscate si omogenizam. Turnam aluatul in formele de briose si le coacem la foc mediu, cam 15’, facem testul cu scobitoarea.
Dupa ce s-au racit le pudram cu zahar sau le ornam cu glazura, de care doriti.
Eu am folosit, glazura caramel, din comert.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu fructe si nuci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Gogosi.

Gogosi.

Se face cald in bucatarie, aproximativ 26-30°C (80-85°F). Coca se lucreaza ca la cozonac. Se

9 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu lapte

Prajitura cu lapte

Se unge o tava rotunda (diametrul de circa 24-26 cm) cu unt si se pune foaia de placinta. Se pune

16 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2010

    Miha 11, astept feedbak, sa-mi spui daca ti-au placut...Pup.

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2010

    Adelina & Mihaela I, va multumesc pt aprecieri. Pup.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2010

    Un deliciu si prezentare de 5***** Imi place cat sunt de pufoase!La fav cu ele!!!!!!!

    • mihaela idriceanu

      mihaela idriceanu (Chef de cuisine) , 16 decembrie 2010

      Excelente!*****

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2010

      Bune, aspectuoase!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2010

      Multumesc, mult de tot Valentina .

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2010

      Adriana K.D. te servesc cu mare drag...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2010

      Arata tare bine briosele tale...

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2010

      ce bune sunt si eu vreau una..:)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

13 voturi

Ingrediente

  • Cantitatile sunt pentru portie dubla.
  • 2 banane bine coapte
  • 2 pere bine coapte
  • 200ml iaurt
  • 300 g zahar
  • 100g unt
  • 2 oua
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 550 g faina
  • 100g nuca macinata
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodium

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    4 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

12 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Lia Maria (Chef de cuisine)

Miha 11, astept feedbak, sa-mi spui daca ti-au placut...Pup.

Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu mere