autor:

LUBITA

» » Dulciuri diverse

Briose cu physalis

Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 ianuarie 2016

Ingrediente
200g fructe physalis, 130g unt, 150g zahar, 3oua, 50g gris, 150g faina, 1/2plic praf de copt, 200g branza de vaci(Almette), 100g iaurt, esenta de lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

4 voturi

Mod de preparare

Pentru concurs,vin cu acest desert mai mult decat gustos!
Se scot fructele din invelisul ce le protejeaza,se spala cu apa calduta,se taie in jumatati si se lasa deoparte intr-un bol;se pregateste o crema fina din unt si zahar,se adauga cate un ou mixand energic dupa fiecare,apoi branza,iaurtul,dupa omogenizare se adauga grisul,faina amestecata cu praful de copt,esenta iar la sfarsit se incorporeaza fructele amestecand usor.
SE pune cu lingura din compozitie in formele de briose,se lasa la cuptor 30min,pana se rumenesc si trec testul cu scobitoarea,dupa ce s-au racit se scot din forme,se pun pe un platou,se pudreaza,se orneaza cu fructe apoi se servesc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu physalis" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec cu ghimbir, caise si prune uscate

Chec cu ghimbir, caise si prune uscate

Caisele si prunele uscate le tocam cubulete si le punem sa se inmoaie timp de cateva ore in cognac

6 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Banana cu crema de cacao

Banana cu crema de cacao

Se amesteca cacaoa si zaharul pudra cu laptele pus treptat, pana ajunge o crema mai subtire. Se

3 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

4 voturi

Ingrediente

  • 200g fructe physalis
  • 130g unt
  • 150g zahar
  • 3oua
  • 50g gris
  • 150g faina
  • 1/2plic praf de copt
  • 200g branza de vaci(Almette)
  • 100g iaurt
  • esenta de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

6 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

11 voturi    5 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi cu branza dulce si potisa Gogosi cu branza dulce si potisa

Se pune branza dulce intr-un vas; peste ea se adauga laptele dulce, potisa in amestec cu faina, sare, esenta, oul si se omogenizeaza

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Ciambelle- Gogosi italiene Ciambelle- Gogosi italiene

Pentru reusita acestor gogosi italiene, este foarte important sa se respecte modul de pregatire al aluatului si al felului de framantare. In

0 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Dulciuri diverse
Clătite cu cacao umplute cu banane caramelizate