autor:

Dumitriu Daniela

» » Dulciuri diverse

Briose din faina integrala , cu sirop de agave, afine si aroma de lamaie

Autor: Dumitriu Daniela (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 17 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dumitriu Daniela (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 17 ianuarie 2011

Ingrediente
Se amesteca intr-un bol :, , , -250 gr faina integrala de grau sau spelta, , -1 1/2 lingurite rase de praf de copt, - un varf de lingurita de bicarbonat de soda, -1 lingurita pudra de vanilie bio (sau semintele de la 2 betisoare de vanilie), , -200 gr afine sau orice alte fructe de padure (dezghetati-le inainte daca sunt congelate), , , Separat se amesteca cu mixerul :, , , -2 oua, -coaja de la o lamaie, -80 ml ulei din samburi de struguri, -80 ml sirop de agave, -40 ml lapte (sau putin mai mult, in functie de consistenta aluatului )

Dificultate: Medie Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la temperatura maxima .
Se combina cele doua compozitii . Se mai adauga lapte daca e nevoie, pana cand aluatul devine elastic .
Se toarna in formele de hartie , in tava pentru copt briose , pana la nivelul marginilor , nu mai mult, fiindca oricum vor creste in inaltime.
Se pun incuptorul incins pentru 15 -maxim 20 de minute , la foc moderat (poate primele 2-3 minute sa fie temperatura maxima pentru a creste aluatul) si dupa ce s-au scos , se ung cu un amestec din sirop de agave (2-3 linguri) , 1-2 linguri de lapte si putina zeama de lamaie (1 lingura) .
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose din faina integrala , cu sirop de agave, afine si aroma de lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Foietaje simple cu cremã de cãpsuni (Folhadinhos de Morangos)

Foietaje simple cu cremã de cãpsuni (Folhadinhos de Morangos)

1)Se lasã aluatul la descongelat. Se pot tãia pãtrãtele,dreptunghiuri sau cu forme speciale

7 voturi    9 comentarii
35 min
Dulciuri diverse
Clatite  Punguta cu Doi Bani

Clatite Punguta cu Doi Bani

Puneti totul intr-un castron si amestecati bine sa nu aiba cocoloase, daca sunt prea groase se mai

21 voturi    6 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Dumitriu Daniela

    Dumitriu Daniela (Maestru bucatar) , 17 ianuarie 2011

    multumesc , Lia :) !

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2011

    Ador briosele, yumi,yumi, ale tale arata minunat !*****

Dificultate

Medie

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Se amesteca intr-un bol :
  • -250 gr faina integrala de grau sau spelta
  • -1 1/2 lingurite rase de praf de copt
  • - un varf de lingurita de bicarbonat de soda
  • -1 lingurita pudra de vanilie bio (sau semintele de la 2 betisoare de vanilie)
  • -200 gr afine sau orice alte fructe de padure (dezghetati-le inainte daca sunt congelate)
  • Separat se amesteca cu mixerul :
  • -2 oua
  • -coaja de la o lamaie
  • -80 ml ulei din samburi de struguri
  • -80 ml sirop de agave
  • -40 ml lapte (sau putin mai mult
  • in functie de consistenta aluatului )

Raporteaza reteta

Retete
de Dumitriu Daniela
Briose din faina integrala cu roscove , branza de vaci si banana

Briose din faina integrala cu roscove , branza de vaci si banana

Se amesteca cele doua compozitii si se toarna intr-o tava de briose , unsa inainte cu putin unt .

4 voturi    1 comentariu
40 min
Retete vegetariene

Dumitriu Daniela (Maestru bucatar)

multumesc , Lia :) !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Tarta cu ciocolata