Briose din faina integrala , cu sirop de agave, afine si aroma de lamaie

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Briose din faina integrala , cu sirop de agave, afine si aroma de lamaie

Ingrediente

  • Se amesteca intr-un bol :
  • -250 gr faina integrala de grau sau spelta
  • -1 1/2 lingurite rase de praf de copt
  • - un varf de lingurita de bicarbonat de soda
  • -1 lingurita pudra de vanilie bio (sau semintele de la 2 betisoare de vanilie)
  • -200 gr afine sau orice alte fructe de padure (dezghetati-le inainte daca sunt congelate)
  • Separat se amesteca cu mixerul :
  • -2 oua
  • -coaja de la o lamaie
  • -80 ml ulei din samburi de struguri
  • -80 ml sirop de agave
  • -40 ml lapte (sau putin mai mult , in functie de consistenta aluatului )

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la temperatura maxima .

Se combina cele doua compozitii . Se mai adauga lapte daca e nevoie, pana cand aluatul devine elastic .

Se toarna in formele de hartie , in tava pentru copt briose , pana la nivelul marginilor , nu mai mult, fiindca oricum vor creste in inaltime.

Se pun incuptorul incins pentru 15 -maxim 20 de minute , la foc moderat (poate primele 2-3 minute sa fie temperatura maxima pentru a creste aluatul) si dupa ce s-au scos , se ung cu un amestec din sirop de agave (2-3 linguri) , 1-2 linguri de lapte si putina zeama de lamaie (1 lingura) .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise