autor:

Dumitriu Daniela

» » Dulciuri diverse

Briose din faina integrala , cu sirop de agave, afine si aroma de lamaie

Autor: Dumitriu Daniela (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 17 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dumitriu Daniela (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 17 ianuarie 2011

Ingrediente
Se amesteca intr-un bol :, , , -250 gr faina integrala de grau sau spelta, , -1 1/2 lingurite rase de praf de copt, - un varf de lingurita de bicarbonat de soda, -1 lingurita pudra de vanilie bio (sau semintele de la 2 betisoare de vanilie), , -200 gr afine sau orice alte fructe de padure (dezghetati-le inainte daca sunt congelate), , , Separat se amesteca cu mixerul :, , , -2 oua, -coaja de la o lamaie, -80 ml ulei din samburi de struguri, -80 ml sirop de agave, -40 ml lapte (sau putin mai mult, in functie de consistenta aluatului )

Dificultate: Medie Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la temperatura maxima .
Se combina cele doua compozitii . Se mai adauga lapte daca e nevoie, pana cand aluatul devine elastic .
Se toarna in formele de hartie , in tava pentru copt briose , pana la nivelul marginilor , nu mai mult, fiindca oricum vor creste in inaltime.
Se pun incuptorul incins pentru 15 -maxim 20 de minute , la foc moderat (poate primele 2-3 minute sa fie temperatura maxima pentru a creste aluatul) si dupa ce s-au scos , se ung cu un amestec din sirop de agave (2-3 linguri) , 1-2 linguri de lapte si putina zeama de lamaie (1 lingura) .
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose din faina integrala , cu sirop de agave, afine si aroma de lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Ecler Sidy

Ecler Sidy

Intr-o olita se pune la fiert apa, grasimea si sarea.Cind da primul clocot, se trage de pe foc si

14 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Clatite cu dulceata de piersici

Clatite cu dulceata de piersici

Se prepara blatul, se lasa cca 25-30 minute sa se linisteasca si se coc foile de clatite. Pe o

6 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Dumitriu Daniela

    Dumitriu Daniela (Maestru bucatar) , 17 ianuarie 2011

    multumesc , Lia :) !

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2011

    Ador briosele, yumi,yumi, ale tale arata minunat !*****

Dificultate

Medie

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Se amesteca intr-un bol :
  • -250 gr faina integrala de grau sau spelta
  • -1 1/2 lingurite rase de praf de copt
  • - un varf de lingurita de bicarbonat de soda
  • -1 lingurita pudra de vanilie bio (sau semintele de la 2 betisoare de vanilie)
  • -200 gr afine sau orice alte fructe de padure (dezghetati-le inainte daca sunt congelate)
  • Separat se amesteca cu mixerul :
  • -2 oua
  • -coaja de la o lamaie
  • -80 ml ulei din samburi de struguri
  • -80 ml sirop de agave
  • -40 ml lapte (sau putin mai mult
  • in functie de consistenta aluatului )

Raporteaza reteta

Retete
de Dumitriu Daniela
Briose din faina integrala cu roscove , branza de vaci si banana

Briose din faina integrala cu roscove , branza de vaci si banana

Se amesteca cele doua compozitii si se toarna intr-o tava de briose , unsa inainte cu putin unt .

4 voturi    1 comentariu
40 min
Retete vegetariene

Dumitriu Daniela (Maestru bucatar)

multumesc , Lia :) !

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Trigoane cu gutui si smochine