autor:

Dumitriu Daniela

» » Dulciuri diverse

Briose din faina integrala , cu sirop de agave, afine si aroma de lamaie

Autor: Dumitriu Daniela (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 17 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dumitriu Daniela (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 17 ianuarie 2011

Ingrediente
Se amesteca intr-un bol :, , , -250 gr faina integrala de grau sau spelta, , -1 1/2 lingurite rase de praf de copt, - un varf de lingurita de bicarbonat de soda, -1 lingurita pudra de vanilie bio (sau semintele de la 2 betisoare de vanilie), , -200 gr afine sau orice alte fructe de padure (dezghetati-le inainte daca sunt congelate), , , Separat se amesteca cu mixerul :, , , -2 oua, -coaja de la o lamaie, -80 ml ulei din samburi de struguri, -80 ml sirop de agave, -40 ml lapte (sau putin mai mult, in functie de consistenta aluatului )

Dificultate: Medie Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la temperatura maxima .
Se combina cele doua compozitii . Se mai adauga lapte daca e nevoie, pana cand aluatul devine elastic .
Se toarna in formele de hartie , in tava pentru copt briose , pana la nivelul marginilor , nu mai mult, fiindca oricum vor creste in inaltime.
Se pun incuptorul incins pentru 15 -maxim 20 de minute , la foc moderat (poate primele 2-3 minute sa fie temperatura maxima pentru a creste aluatul) si dupa ce s-au scos , se ung cu un amestec din sirop de agave (2-3 linguri) , 1-2 linguri de lapte si putina zeama de lamaie (1 lingura) .
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose din faina integrala , cu sirop de agave, afine si aroma de lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
baclava

baclava

se toaca nucile marunt si se amesteca cu scortisoara dupa care se pun peste foileetaj si se ruleaza

19 voturi    10 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Gomboti

Gomboti

1 kg cartofi albi se fierb in coaja, cand sunt fierti se curata si se dau pe razatoare si se lasa

3 voturi    8 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Dumitriu Daniela

    Dumitriu Daniela (Maestru bucatar) , 17 ianuarie 2011

    multumesc , Lia :) !

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2011

    Ador briosele, yumi,yumi, ale tale arata minunat !*****

Dificultate

Medie

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Se amesteca intr-un bol :
  • -250 gr faina integrala de grau sau spelta
  • -1 1/2 lingurite rase de praf de copt
  • - un varf de lingurita de bicarbonat de soda
  • -1 lingurita pudra de vanilie bio (sau semintele de la 2 betisoare de vanilie)
  • -200 gr afine sau orice alte fructe de padure (dezghetati-le inainte daca sunt congelate)
  • Separat se amesteca cu mixerul :
  • -2 oua
  • -coaja de la o lamaie
  • -80 ml ulei din samburi de struguri
  • -80 ml sirop de agave
  • -40 ml lapte (sau putin mai mult
  • in functie de consistenta aluatului )

Raporteaza reteta

Retete
de Dumitriu Daniela
Briose din faina integrala cu roscove , branza de vaci si banana

Briose din faina integrala cu roscove , branza de vaci si banana

Se amesteca cele doua compozitii si se toarna intr-o tava de briose , unsa inainte cu putin unt .

4 voturi    1 comentariu
40 min
Retete vegetariene

Dumitriu Daniela (Maestru bucatar)

multumesc , Lia :) !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Placinta cu branza dulce si stafide