Incearca o reteta rapida si delicioasa de budinca aperitiv cu sunca si ardei. Ideala pentru mese festive, picnicuri sau gustari satioase. Usor de preparat si foarte gustoasa!
Taiem sunca presata in cubulete mici.
Tot in cubulete mici taiem si ardeiul, dupa ce l-am spalat si curatat de cotoare, seminte si nervuri.
Patrunjelul il spalam si il tocam marunt.
Mixam ouale cu un praf de sare, apoi adaugam smantana, omogenizam compozitia, adaugam faina, condimentele si omogenizam din nou.
Urmeaza patrunjelul verde, sunca presata si ardeiul.
Tapetam o forma termorezistenta cu hartie de copt (25x26 cm), pe care o ungem cu putin unt sau ulei si intindem compozitia de budinca in ea. Eu recomand sa se unga hartia de copt, pentru ca am eu o experienta in care aceasta s-a lipit de o astfel de budinca, neavand grasime in compozitie.
Dam forma cu budinca la cuptor pentru 40-45 de minute, la 180 de grade, sau pana cand budinca se rumeneste frumos la suprafata.
Lasam budinca sa se raceasca usor, apoi o rasturnam pe o planseta si inlaturam hartia de copt.
O portionam rece, pentru a se taia frumos.
Servim budinca aperitiv cu sunca si ardei, cu ketchup sau cu o cana de iaurt, la micul dejun sau de ce nu la cina.
Dar o putem servi si ca aperitiv la o masa de sarbatoare si cu siguranta ne vom incanta si musafirii si mai ales, o putem lua in pachetelul de serviciu sau de scoala.
Va recomand cu drag aceasta reteta de budinca aperitiv cu sunca si ardei, este foarte gustoasa si apreciata de toti.
puteti incerca si budinca de dovlecei cu carne tocata de vita si cascaval, chec aperitiv cu spanac sau budinca de dovlecei cu branza și ardei. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii