Ingrediente
600 g dovlecei decojiti si fara seminte, 250 g telemea, 1 morcov(cca150g), 1 ceapa mare, 180 g faina, 5 oua, 60 ml ulei, 1 lingurita praf de copt, o legatura de marar
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 20 min
56 voturi
Mod de preparare
Ceapa o tocam cubulete.
Intr-un bol incapator batem bine cele 5 oua cu telul.
Dovlecelul il punem intr-o strecuratoare la scurs sau il stoarcem in mana.
Adaugam legumele (pe rand), branza si mararul peste ouale batute si amestecam usor cu o spatula, dupa fiecare.
Incorporam faina amestecata cu praful de copt.
La sfarsit adaugam uleiul in fir subtire.
Intr-un vas termorezistent (dimensiune 20 x27 cm) tapetat cu hartie de copt, turnam compozitia.
Dam vasul la cuptorul incalzit in prealabil, la foc potrivit pentru 35-40 minute, pana ce budinca se rumeneste frumos.
Dupa racire se portioneaza. Se poate servi si calda.
maris.viorel@yahoo.ro , 13 iulie 2018
Budincă de dovlecei
savu Maria Sibiu , 27 mai 2018
adauga in compozitie usturoi pisat si marar in loc de patrunjel. delicios
Elena , 07 octombrie 2017
Gustoasa si rapida Recomand
Stela , 20 august 2017
Am sa fac si eu. Arata bine.
Cri Bob , 29 iulie 2017
Chiar apetisanta. Am pus leustean in loc de marar si e foarte aromata.
kok miori (Chef de cuisine) , 27 iulie 2015
Frumoasa si gustoasa budinca!