autor:

tania

» » , , , , Aperitive, Aperitive cu brinza, Budinci, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Mancaruri pentru copii

Budinca de dovlecei cu carne tocata de vita si cascaval

Autor: tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 august 2020

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 august 2020

Ingrediente
7-8 bucati de dovlecei mici, 3 cepe medii, 7-8 rosii medii, 400 g carne tocata de vita, 3 linguri pasta de rosii, 1 lingura vegeta, 1 lingurita nucsoara, piper negru proaspat macinat, sare dupa gust, 1 lingurita zeama de lamîie, 30 ml ulei masline, , Topping:, 200 ml crema pentru gatit, (smântâna), 5 oua, sare, piper, patrunjel proaspat tocat, 100 g cascaval ras, 100 g mozzarella rasa

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

1 vot

Mod de preparare

Budinca de dovlecei cu carne tocata este o mâncarica satioasa, care desigur va va impresiona in mod placut.

Aceasta budinca o putem servi fie la masa de prinz sau chiar la cina. Dovleceii sunt foarte îndragiti aici la noi. Poate si pentru faptul ca îi gasim pe tot parcursul anului, nu numai in vara. Aceasta budinca este bogata în legume de sezon, deci bogata în vitamine, fibre si minerale. Dovlecelul contine doar 15 kilocalorii, asa ca poate fi inclus fara probleme în orice cura de slabire. El este bogat in apa si fibre, motiv pentru care te vei satura mai repede si vei tine la distanta foamea pentru mai mult timp. Dovlecelul este o sursa buna de mangan, zinc, potasiu, cupru, fosfor, calciu, folati, vitaminele A, C, B1, B6, B12. De asemenea, in dovlecel gasiti cam toate grupele de substante nutritive, inclusiv carbohidrati, aminoacizi si sodiu, iar asta te va ajuta cu siguranta sa îti mentii sanatatea fizica si mintala. Continutul crescut de magneziu si potasiu ajuta la reducerea tensiunii arteriale, care poate favoriza aparitia infarctului si a accidentului vascular cerebral. De asemenea, dovlecelul ajuta la prevenirea formarii depozitelor de grasime pe vasele de sange (ateroscleroza) si regleaza nivelul colesterolului, datorita continutului mare de fibre. Acestea sunt doar citeva beneficii ale dovlecelului, iar acum sa trecem la modul de preparare.



Modul de preparare:



Vom toca ceapa marunt si o vom cali in uleiul de masline, timp de 7 minute apoi adaugam pasta de rosii, zeama de lamaie si carnea tocata. Amestecam bine ca sa se desfaca toata carnea, sa nu faca gramajoare. Asezonam, apoi o vom lasa la foc mic sa se gateasca, în jur de 15 minute. Între timp vom spala dovleceii si ii dam pe razatoarea mare, apoi ii presaram cu sare, pentru a elimina tot lichidul, dupa care ii vom stoarce bine. Rosiile, dupa ce le-am spalat si uscat le vom taia rondele subtiri, iar smântâna si ouale le vom mixa, condimentam si amestecam pâna când totul se omogenizeaza. Toate ingredientele sunt pregatite, nu ne mai ramâne decât sa pregatim tava în care vom coace budinca. Eu am folosit un vas de ceramica termorezistent la cuptor, pe care l-am uns cu putin ulei de masline. Punem jumatate din cantitatea de dovlecei peste care vom pune compozitia de carne tocata, apoi restul de dovlecei. Acoperim cu rondelele de rosii, deasupra vom turna topingul de smântâna si ou, iar iar la sfarsit presaram cascavalul ras amestecat cu mozzarella si patrujelul tocat. Dam tava la cuptorul incins la 180 de grade Celsius, pentru circa 30-35 de minunte. Când budinca s-a rumenit usor putem sa scoatem vasul din cuptor si sa lasam sa se raceasca. Noi am servit-o aproape fierbinte, ce-i drept ca aspectul era atit de frumos, incit nu am mai rezistat. Budinca a iesit foarte delicioasa si am surpins intreaga familie cu gustul ei placut.



Va doresc : Pofta buna!

Specific: Romania
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de dovlecei cu carne tocata de vita si cascaval" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri pentru copii
Rulada cu zucchini

Rulada cu zucchini

Pun peste ou si parmezan putina sare si amestec bine, apoi adaug zucchini ras si scurs de zeama.

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Mancaruri pentru copii
Briose cu aroma de vanilie

Briose cu aroma de vanilie

Aceste briose sunt perfecte pentru pachetelul de zi cu zi. Topim untul și îl lăsăm să

5 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri pentru copii

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

1 vot

Ingrediente

  • 7-8 bucati de dovlecei mici
  • 3 cepe medii
  • 7-8 rosii medii
  • 400 g carne tocata de vita
  • 3 linguri pasta de rosii
  • 1 lingura vegeta
  • 1 lingurita nucsoara
  • piper negru proaspat macinat
  • sare dupa gust
  • 1 lingurita zeama de lamîie
  • 30 ml ulei masline
  • Topping:
  • 200 ml crema pentru gatit
  • (smântâna)
  • 5 oua
  • sare
  • piper
  • patrunjel proaspat tocat
  • 100 g cascaval ras
  • 100 g mozzarella rasa

Raporteaza reteta

Retete
de tania
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

2 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

6 voturi    2 comentarii
35 min
Aperitive
BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

Mod de preparare BAME CU CARNE DE VITA Carnea de vita se spala si se portioneaza. Ceapa se curata,

1 vot    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri pentru copii

Ratatouille de legume cu branza Ratatouille de legume cu branza

Legumele le speli și le tai felii subțiri, rotunde, apoi în jumătăți. Câte 150 g de telemea și cașcaval le tai felii,

3 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu branza si rosii Tarta cu branza si rosii

Aluatul: Intr-un bol cerneti faina, puneti drojdia si sarea. Turnati apa calduta, treptat si framantati. La final adaugati uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Mancare de cartofi cu smantana si oua romanesti