autor:

mamisinoita

» » Fripturi

Calcan mulier

Autor: mamisinoita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 22 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mamisinoita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 22 iunie 2010

Ingrediente
Pentru prajit:, , 1 bucata calcan, 1 cana lapte, 1/2 cana faina+ sare+ piper dupa gust, 1/2 pachet unt degresat, , Pentru sos:, , 1/2 pachet unt, o mana patrunjel tocat

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

3 voturi

Mod de preparare

Se lasa calcanul curatit si uscat 10 minute in lapte. Se degreseaza untul in felul urmator: se pune untul in tigaia incinsa, se amesteca sa nu se arda, iar atunci cand incepe sa fiarba se ia spuma, astfel incat sa ramana doar lichidul. Se scoate calcanul din lapte, se da prin faina si se prajeste in untul degresat cate 5 minute pe fiecare parte, iar apoi se pune intr-o farfurie intinsa .



Sosul se face in felul urmator: Untul se topeste pana devine maroniu, apoi se adauga patrunjelul, sare, piper si putina zeama de lamaie. se lasa la fiert 10minute dupa care se pune peste pestele prajit.



Alaturi se mai pot pune optional si cartofi natur sau orez fiert.
Daca ti-a placut reteta noastra "Calcan mulier" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura de rata cu sos de cirese

Friptura de rata cu sos de cirese

Crestam pulpele si pieptul de rata pe partea cu pielea si le asezonam bine cu piper negru macinat

2 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Pui pe sticla

Pui pe sticla

Puiul se pune la fiert insa nu se fierbe foarte tare astfel incat sa nu se rupa. Cand este gata se

2 voturi    10 comentarii
30 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 22 iunie 2010

    Foarte gustos!

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru prajit:
  • 1 bucata calcan
  • 1 cana lapte
  • 1/2 cana faina+ sare+ piper dupa gust
  • 1/2 pachet unt degresat
  • Pentru sos:
  • 1/2 pachet unt
  • o mana patrunjel tocat

Raporteaza reteta

Retete
de mamisinoita
Supa de pui in suc de rosii, cu boabe de strugure verde

Supa de pui in suc de rosii, cu boabe de strugure verde

Eu fac supa asta intr-o oala de 3 litri. Oparesc carnea de pui in 2 ape, apoi o pun la fiert in

2 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Aripi de pui cu cartofi si sos la cuptor

Aripi de pui cu cartofi si sos la cuptor

Se spala carnea, se usuca si se asaza intr-o tava (se pune prima pentru ca fierbe mai greu). Peste

6 voturi    5 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
ALINA BANICA

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Foarte gustos!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
PULPE COAPTE LA CUPTOR