autor:

vera

» » Torturi

Caprese cu migdale

Autor: vera (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 14 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 14 noiembrie 2009

Ingrediente
# 250g faina de migdale, # 60g migdale macinate, # 160g unt moale, # 170g zahar (85+85), # 4 oua, # 35g amidon, # 30g ciocolata amara, # 1 lingurita praf de copt, # 2 linguri lapte

Dificultate: Medie Timp: 40 min

2 voturi

Mod de preparare

1. amestecati amidonul cu praful de copt

2. radeti ciocolata

3. frecati untul, pana devine o crema spumoasa,adaugand 85 g zahar in mod gradat

4. bateti galbenusurile cu celelalte 85g zahar pana devin o crema omogena

5. albusurile le batem separat, pana devin batoase

6. la compozitia de unt adaugam putin cate putin faina de migdale,amidonul si praful de copt, si cele 2 linguri de lapte;

7. deci adaugam compozitia de galbenusuri batute, ciocolata rasa iar spre sfarsit migdalele macinate dar prajite in prealabil

8. omogenizam compozitia si adaugam albusurile spuma, amestecand cu atentie de sus jos;

-ungem o tava cu unt,pudram cu faina, turnam compozitia in tava si coacem pentru 25 minute la o temperatura de 170°C;

-cand o scoatem din cuptor,o lasam putin sa se racoreasca dupa care pregatim:



Ganache de ciocolata:

# 250ml frisca lichida

# 200g ciocolata

# topim ciocolata cu atentie chiar si in cuptorul cu microunde,putere nu mai mare de 350W

# fierbem frisca lichida,si o turnam peste ciocolata topita ,asteptam 5 minute dupa care cu un mixer electric batem pana compozitia devine matasoasa;

-cu aceasta ganache intepam tortul din loc in loc,cu o sirrinnga speciala pt dulciuri sau un sprit,iar deasupra o acoperim cu restul de ganache;

-se introduce la frigider dupa care se poate servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Caprese cu migdale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu crema si fluturasi de ciocolata

Tort cu crema si fluturasi de ciocolata

Pregatim blatul de pandispan: Albusurile de ou le batem bine cu un praf de sare,amestecand bine

15 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Tort racoritor fara coacere

Tort racoritor fara coacere

Se maruntesc biscuitii si se amesteca cu untul topit la bain marie, esenta de vanilie si coaja de

3 voturi    0 comentarii
3h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2010

    Foarte gustos, desigur! Arata foarte bine.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2009

    Sunt sigura, ca este o bunatate.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

    Delicios...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2009

      Cred ca este tare bun.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

40 min

2 voturi

Ingrediente

  • # 250g faina de migdale
  • # 60g migdale macinate
  • # 160g unt moale
  • # 170g zahar (85+85)
  • # 4 oua
  • # 35g amidon
  • # 30g ciocolata amara
  • # 1 lingurita praf de copt
  • # 2 linguri lapte

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara rețeta simplă Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti

47 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte gustos, desigur! Arata foarte bine.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Ombre Tort Ombre

Pentru blat: albusurile se mixeaza cu praful de sare pentru 2-3 minute, pana incep sa se spumeze. Se adauga zaharul treptat si se mixeaza

0 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de fructe cu mascarpone Tort cu jeleu de fructe cu mascarpone

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa,apoi adaugam galbenusurile, amestecand

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu piersici