autor:

sarbu

» » Mancaruri cu carne

Cartofi Frantuzesti

Autor: sarbu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 25 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sarbu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 25 martie 2009

Ingrediente
Pentru 4-5 persoane:, - 1kg. cartofi, - 300-400gr. de carnat afumat de casa sau cu sunca, - 5-6 oua (un ou se lasa pentru smantana), - 250gr.smantana, - 100ml.lapte, - sare, piper, vegeta, - 20gr. unt

Dificultate: Medie Timp: 1h

58 voturi

Mod de preparare

Cartofi se fierb in coaja, in vas separat se fierb ouale. Se decojesc cartofi se taie felii, la fel procedam si cu ouale.Pe cartofi punem sare, piper, si vegeta si amestecam cu grija.In caz ca folosim carnat cu sunca este bine sal lasam 5 minute in apa clocotita, apoi il feliem.
In vas de iena pe care il ungem cu unt si incepem sa aranjam:
Un rand de cartofi
Putini carnati
Putine oua
Ultimul strat trebuie sa fie cartofii.
Luam un vas in care batem oul adaugam smantana si laptele,se poate pune putina sare dupa gust si se toarna peste cartofi.
Se pune la cuptor preincalzit la 180c si se lasa 40min.
Cea mai adecvata salata este de salata verde cu ridichi rosii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi Frantuzesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cartofi franţuzeşti(2 variante)

Cartofi franţuzeşti(2 variante)

Varianta românească: Se fierb cartofii în coajă, iar ouăle tari. Se curăţă toate. O cratiţă

50 voturi    20 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi frantuzesti cu carnati de casa

Cartofi frantuzesti cu carnati de casa

Cartofi fierti se curata de coaja, se taie rondele sau cuburi, ( dupa preferinta), ouala se curata

10 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • dan deva

    dan deva (Chef de cuisine):

    O mancare simpla si totusi spectaculoasa, eu am inlocuit laptele cu bulion picant si salata cu muraturi asortate si bineanteles am incheiat cu un vin rosu demisec usor, si putin acidulat, cu aroma de plante.

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

    Arata tare bine!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

    Buni, buni de tot!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2010

    Arata foarte bine !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

      Arata grozav!!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2009

      Apetisanti!

    • Fara foto

      Nadia , 15 octombrie 2009

      O mancare gustoasa!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009

      Trebuie sa recunoastem ca arata super bine,iar gustul este pe masura...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 iulie 2009

      Arata minunat ...

    • Fara foto

      Demi.L. , 23 iulie 2009

      Aceasta reteta pare foarte apetisanta ^^ felicitari .

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

      Arata forte bine cartofii!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

      Felicitari sarbule !!! Daca esti barbat...esti priceput in ale bucatariei !!! Si eu fac cartofi frantuzesti dar fara carnati si fara lapte....

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009

      Imi place reteta,dar nu stiu ce cauta la ,,Mancaruri cu peste''?!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 31 martie 2009

      Delicata de tot reteta

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

58 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4-5 persoane:
  • - 1kg. cartofi
  • - 300-400gr. de carnat afumat de casa sau cu sunca
  • - 5-6 oua (un ou se lasa pentru smantana)
  • - 250gr.smantana
  • - 100ml.lapte
  • - sare
  • piper
  • vegeta
  • - 20gr. unt

Raporteaza reteta

Retete
de sarbu
Cevapi (mici)

Cevapi (mici)

Carnea tocata se framanta bine cu mana apoi se pune la frigider cateva ore ( cel mai bine este de

12 voturi    7 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Frigarui Haiducesti

Frigarui Haiducesti

Carnea se taie cubulete 3 x 3 cm. Se sareaza, se pune boia peste si se lasa la frigider cateva ore. Cubuletele

11 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Ficat in Osanza

Ficat in Osanza

Se feliaza ficatul in felii de 1-1,5 cm.Luam o bucata de osanza de trei ori mai mare decat felia

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Arata tare bine!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Papricas cu pui de tara si galuste