Autor:
sarbu (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 25 martie 2009
Ingrediente
Pentru 4-5 persoane:, - 1kg. cartofi, - 300-400gr. de carnat afumat de casa sau cu sunca, - 5-6 oua (un ou se lasa pentru smantana), - 250gr.smantana, - 100ml.lapte, - sare, piper, vegeta, - 20gr. unt
Dificultate: Medie | Timp: 1h
Mod de preparare
Cartofi se fierb in coaja, in vas separat se fierb ouale. Se decojesc cartofi se taie felii, la fel procedam si cu ouale.Pe cartofi punem sare, piper, si vegeta si amestecam cu grija.In caz ca folosim carnat cu sunca este bine sal lasam 5 minute in apa clocotita, apoi il feliem.
In vas de iena pe care il ungem cu unt si incepem sa aranjam:
Un rand de cartofi
Putini carnati
Putine oua
Ultimul strat trebuie sa fie cartofii.
Luam un vas in care batem oul adaugam smantana si laptele,se poate pune putina sare dupa gust si se toarna peste cartofi.
Se pune la cuptor preincalzit la 180c si se lasa 40min.
Cea mai adecvata salata este de salata verde cu ridichi rosii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi Frantuzesti" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cartofii se fierb,cu coaja.Se fierb si ouale(tari).
Cartofii si ouale se curata,apoi,se lasa sa
22 voturi
7 comentarii
2h
Curatati cartofii si ii fierbeti in apa cu sare.Dupa ce s-au fiert ii taiati in felii potrivit de
3 voturi
4 comentarii
1h 30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010
Arata grozav!!!
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2009
Apetisanti!
Nadia , 15 octombrie 2009
O mancare gustoasa!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009
Trebuie sa recunoastem ca arata super bine,iar gustul este pe masura...
valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 iulie 2009
Arata minunat ...
Demi.L. , 23 iulie 2009
Aceasta reteta pare foarte apetisanta ^^ felicitari .
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009
Arata forte bine cartofii!
Sidy (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009
Felicitari sarbule !!! Daca esti barbat...esti priceput in ale bucatariei !!! Si eu fac cartofi frantuzesti dar fara carnati si fara lapte....
mirey (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009
Imi place reteta,dar nu stiu ce cauta la ,,Mancaruri cu peste''?!
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 31 martie 2009
Delicata de tot reteta