autor:

Larisa Ghetu

» » Salate

Cartofi gratinati

Autor: Larisa Ghetu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Larisa Ghetu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 martie 2009

Ingrediente
2 kg cartofi, 4 cepe medii, 250 ml smantana, 250 ml lapte, verdeata, cascaval ras, unt, sare/ piper, folie de aluminiu

Dificultate: Medie Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Se curata cartofii, cepele si se taie rondele cca 5mm.
Se amesteca laptele, smantana, verdeata- patrunjel, sare si piper dupa gust.
Se pun cartofii si ceapa intr-o tava unsa cu unt si se toarna crema de lapte cu smantana. Se da cascavalul prin razatoare si se pune jumate deasupra cartofilor. Se acopera cu folia de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit pt 40-50min.
Dupa ce s-au copt cartofii se scoate folia de aluminiu, si presari restul de cascaval ras, se da iar la cuptor si se mai lasa cateva minute pentru a se gratina.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Costita in sos de miere si cartofi gratinati cu bacon

Costita in sos de miere si cartofi gratinati cu bacon

Costita se condimenteaza cu sare si piper.Se face mujdei din jumatate capatana de usturoi,cu putin

7 voturi    10 comentarii
2h
Fripturi
Coaste de porc cu dovlecel si cartofi gratinati

Coaste de porc cu dovlecel si cartofi gratinati

Se condimenteaza coastele cu sare, piper, boia, ulei si cimbru si se pun pe gratarul mediu incins.

3 voturi    2 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Alina

    Alina (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

    Interesanta reteta . Merita incercat !

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

    Deliciosi cartofii tai.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

    Cartoful este leguma cea mai utilizată de mine la garnituri şi nu numai, dar aşa nu l-am pregătit niciodată. O să încerc reţeta.

Dificultate

Medie

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 kg cartofi
  • 4 cepe medii
  • 250 ml smantana
  • 250 ml lapte
  • verdeata
  • cascaval ras
  • unt
  • sare/ piper
  • folie de aluminiu

Raporteaza reteta

Retete
de Larisa Ghetu
Lapte de pasare

Lapte de pasare

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu zaharul+2 plicuri zahar vanilinat

14 voturi    4 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chek

Chek

Se separa albusul de galbenus. Se bate albusul spuma, se adauga zaharul cate putin pana se topeste.

3 voturi    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
Eclere

Eclere

Pentru coji: Se pun apa, eleiul si sarea la fiert, cand da in clocot se da la o parte de pe foc

29 voturi    25 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Alina (Chef de cuisine)

Interesanta reteta . Merita incercat !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Salata usoara de rosioare cu ciuperci Salata usoara de rosioare cu ciuperci

Ciupercile vin taiate felii si calite in putin ulei si le lasam sa se raceasca putin. Rosioarele le taiem felii si ceapa de asemeni;

1 vot    0 comentarii
50 min
Aperitive
Dovlecei cu parmezan Dovlecei cu parmezan

Se taie rondele dovlecelul, se sareaza si se lasa la scurs 15 minute, apoi se scot rondelele pe un servetel absorbant. Se asaza rondelele

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive
salata de pastai de fasole cu usturoi granulat