autor:

Larisa Ghetu

» » Salate

Cartofi gratinati

Autor: Larisa Ghetu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Larisa Ghetu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 martie 2009

Ingrediente
2 kg cartofi, 4 cepe medii, 250 ml smantana, 250 ml lapte, verdeata, cascaval ras, unt, sare/ piper, folie de aluminiu

Dificultate: Medie Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Se curata cartofii, cepele si se taie rondele cca 5mm.
Se amesteca laptele, smantana, verdeata- patrunjel, sare si piper dupa gust.
Se pun cartofii si ceapa intr-o tava unsa cu unt si se toarna crema de lapte cu smantana. Se da cascavalul prin razatoare si se pune jumate deasupra cartofilor. Se acopera cu folia de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit pt 40-50min.
Dupa ce s-au copt cartofii se scoate folia de aluminiu, si presari restul de cascaval ras, se da iar la cuptor si se mai lasa cateva minute pentru a se gratina.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Cartofi gratinati la microunde

Cartofi gratinati la microunde

Cartofii se taie cubulete,felii etc,calzi,se amesteca cu untul taiat feliute,se orneaza cu patrunjel,sareaza,deasupra

17 voturi    2 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Dovlecei şi cartofi gratinaţi, o masă de duminică

Dovlecei şi cartofi gratinaţi, o masă de duminică

Pune la fiert cartofii în coajă, nu înainte de a-i spăla bine. Şi pentru că rămâne destul

10 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Alina

    Alina (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

    Interesanta reteta . Merita incercat !

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

    Deliciosi cartofii tai.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

    Cartoful este leguma cea mai utilizată de mine la garnituri şi nu numai, dar aşa nu l-am pregătit niciodată. O să încerc reţeta.

Dificultate

Medie

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 kg cartofi
  • 4 cepe medii
  • 250 ml smantana
  • 250 ml lapte
  • verdeata
  • cascaval ras
  • unt
  • sare/ piper
  • folie de aluminiu

Raporteaza reteta

Retete
de Larisa Ghetu
Lapte de pasare

Lapte de pasare

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu zaharul+2 plicuri zahar vanilinat

14 voturi    4 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chek

Chek

Se separa albusul de galbenus. Se bate albusul spuma, se adauga zaharul cate putin pana se topeste.

3 voturi    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
Eclere

Eclere

Pentru coji: Se pun apa, eleiul si sarea la fiert, cand da in clocot se da la o parte de pe foc

29 voturi    25 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Alina (Chef de cuisine)

Interesanta reteta . Merita incercat !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Salata de conopida cu carne de curcan Salata de conopida cu carne de curcan

Conopida o desfacem in buchetele mici si o punem intr-o tava pe care am pus hartie de copt. Asezam conopida in asa fel incat sa nu se

0 voturi    1 comentariu
1h
Aperitive cu carne
Salata usoara de rosioare cu ciuperci Salata usoara de rosioare cu ciuperci

Ciupercile vin taiate felii si calite in putin ulei si le lasam sa se raceasca putin. Rosioarele le taiem felii si ceapa de asemeni;

3 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive
Castraveti murati