Cassoulet

Timp pregatire
360 minute
Complexitate
medie
Cassoulet

Ingrediente

  • * 2 pulpe confit de canard
  • * 600 g fasole uscata alba,curatata de impuritati
  • * 500 g carne de porc grasa (spata, burta, sau altceva) taiata in patru
  • * 1 foaie de dafin, 2 crengute de patrunjel
  • * Cam 30 cm carnati facuti in casa (sau cumparati)
  • * 4 cepe,taiate rondele
  • * 3 catei de usturoi, taiati felii
  • * 150 g bacon, felii subtiri
  • * 10 linguri din grasimea de la confit de canard

Mod de preparare

Ziua 1

* Pune la inmuiat fasolea. Cel mai bine e sa o lasi peste noapte.

Ziua 2

* Scurge fasolea si pune-o la fiert impreuna cu carnea de porc, dafinul si patrunjelul. Apa sa fie cam cu 2 degete mai sus de fasole.

* Fierbe la foc mic cam 45 -60 minute, fasolea sa fie putin moale.

* Scurge fasolea si pastreaza apa.

* Taie carnea de porc in cubulete si pune-o deoparte.

* Incalzeste cele 10 linguri de grasime si prajeste in ea carnatii.

* Scoate carnatii pe o farfurie.

* In tigaie pune ceapa, usturoiul si carnea de porc. Caleste pana ce ceapa devine moale si maronie.

* Pune amestecul din tigaie intr-un blender si fa din el un piure.

* Incalzeste cuptorul la 180 C (mediu)

* Tapeteaza cu feliile de bacon o forma din ceramica sau sticla termorezistenta (sau orice poate fi bagat la cuptor).

* Pune ½ din fasole. Deasupra pune 1/2din carnati, pulpele de rata si ½ di piureul din blender.

* Acopera cu ¼ din fasole. Pune restul de carnati si piure. Acopera cu restul de fasole

* Toarna din lichidul in care a fiert fasolea, atat cat sa acopere putin mancarea.

* Pastreaza la frigider o cana din lichid

* Pune totul la cuptor pentru o ora

* Da focul la mic 140 C si mai lasa o ora

* Raceste si da la frigider peste noapte

Ziua 3

* Incalzeste cuptorul la180 C (mediu)

* Cu o lingura fa o gaura in mijlocul fasolei si toarna lichidul pe care l-ai pastrat la frigider

* Lasa la cuptor cam o ora, dupa care serveste la masa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta