autor:

brindusa

» » Mancaruri cu carne

Cassoulet

Autor: brindusa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 17 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: brindusa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 17 ianuarie 2011

Ingrediente
* 2 pulpe confit de canard, * 600 g fasole uscata alba,curatata de impuritati, * 500 g carne de porc grasa (spata, burta, sau altceva) taiata in patru, * 1 foaie de dafin, 2 crengute de patrunjel, * Cam 30 cm carnati facuti in casa (sau cumparati), * 4 cepe, rondele, * 3 catei de usturoi, taiati felii, * 150 g bacon, felii subtiri, * 10 linguri din grasimea de la confit de canard

Dificultate: Medie Timp: 6h

5 voturi

Mod de preparare

Ziua 1

* Pune la inmuiat fasolea. Cel mai bine e sa o lasi peste noapte.


Ziua 2

* Scurge fasolea si pune-o la fiert impreuna cu carnea de porc, dafinul si patrunjelul. Apa sa fie cam cu 2 degete mai sus de fasole.
* Fierbe la foc mic cam 45 -60 minute, fasolea sa fie putin moale.
* Scurge fasolea si pastreaza apa.
* Taie carnea de porc in cubulete si pune-o deoparte.
* Incalzeste cele 10 linguri de grasime si prajeste in ea carnatii.
* Scoate carnatii pe o farfurie.
* In tigaie pune ceapa, usturoiul si carnea de porc. Caleste pana ce ceapa devine moale si maronie.
* Pune amestecul din tigaie intr-un blender si fa din el un piure.
* Incalzeste cuptorul la 180 C (mediu)
* Tapeteaza cu feliile de bacon o forma din ceramica sau sticla termorezistenta (sau orice poate fi bagat la cuptor).
* Pune ½ din fasole. Deasupra pune 1/2din carnati, pulpele de rata si ½ di piureul din blender.
* Acopera cu ¼ din fasole. Pune restul de carnati si piure. Acopera cu restul de fasole
* Toarna din lichidul in care a fiert fasolea, atat cat sa acopere putin mancarea.
* Pastreaza la frigider o cana din lichid
* Pune totul la cuptor pentru o ora
* Da focul la mic 140 C si mai lasa o ora
* Raceste si da la frigider peste noapte

Ziua 3

* Incalzeste cuptorul la180 C (mediu)
* Cu o lingura fa o gaura in mijlocul fasolei si toarna lichidul pe care l-ai pastrat la frigider
* Lasa la cuptor cam o ora, dupa care serveste la masa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cassoulet" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Gulas de vita

Gulas de vita

Treaba nu e complicata deloc. E mai simpla decat sa inventezi o racheta, mai usoara decat sa operezi

3 voturi    6 comentarii
4h 30 min
Mancaruri cu carne
Sarmale Oltenesti

Sarmale Oltenesti

Se da carnea prin masina de tocat dupa care se amesteca cu ceapa tocata marunt, orez, piper macinat,

15 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 iulie 2012

    Dureaza mult prepararea acestui fel de mancare, dar poate merita.

  • GENY

    GENY (Bucatar sef) , 18 ianuarie 2011

    vin cu gaby :)))))fa o portie mai mare

Dificultate

Medie

Timp

6h

5 voturi

Ingrediente

  • * 2 pulpe confit de canard
  • * 600 g fasole uscata alba,curatata de impuritati
  • * 500 g carne de porc grasa (spata
  • burta
  • sau altceva) taiata in patru
  • * 1 foaie de dafin
  • 2 crengute de patrunjel
  • * Cam 30 cm carnati facuti in casa (sau cumparati)
  • * 4 cepe, rondele
  • * 3 catei de usturoi
  • taiati felii
  • * 150 g bacon
  • felii subtiri
  • * 10 linguri din grasimea de la confit de canard

Raporteaza reteta

Retete
de brindusa
Tort cu mascarpone

Tort cu mascarpone

Blatul: 1. Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Pe fundul unei forme rotunde (sau o cratita

11 voturi    2 comentarii
1h
Torturi
Pui glazurat cu miere

Pui glazurat cu miere

Amesteca bine intr-un castron mierea, sosul de soia, usturoiul, ghimbirul, chilli, amidonul. Marineaza

3 voturi    1 comentariu
20 min
Mancaruri cu carne
Creveti cu usturoi

Creveti cu usturoi

Incalzeste o tigaie mare si pune uleiul. Adauga usturoiul si ardeiul iute. Amesteca la foc mediu

4 voturi    3 comentarii
25 min
Mancaruri cu peste

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Dureaza mult prepararea acestui fel de mancare, dar poate merita.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de vita la cuptor Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm

0 voturi    0 comentarii
30 min
Fripturi
Mancarica de castraveti murati