Ingrediente
* 2 pulpe confit de canard, * 600 g fasole uscata alba,curatata de impuritati, * 500 g carne de porc grasa (spata, burta, sau altceva) taiata in patru, * 1 foaie de dafin, 2 crengute de patrunjel, * Cam 30 cm carnati facuti in casa (sau cumparati), * 4 cepe,taiate rondele, * 3 catei de usturoi, taiati felii, * 150 g bacon, felii subtiri, * 10 linguri din grasimea de la confit de canard
Dificultate: Medie | Timp: 6h
5 voturi
Mod de preparare
* Pune la inmuiat fasolea. Cel mai bine e sa o lasi peste noapte.
Ziua 2
* Scurge fasolea si pune-o la fiert impreuna cu carnea de porc, dafinul si patrunjelul. Apa sa fie cam cu 2 degete mai sus de fasole.
* Fierbe la foc mic cam 45 -60 minute, fasolea sa fie putin moale.
* Scurge fasolea si pastreaza apa.
* Taie carnea de porc in cubulete si pune-o deoparte.
* Incalzeste cele 10 linguri de grasime si prajeste in ea carnatii.
* Scoate carnatii pe o farfurie.
* In tigaie pune ceapa, usturoiul si carnea de porc. Caleste pana ce ceapa devine moale si maronie.
* Pune amestecul din tigaie intr-un blender si fa din el un piure.
* Incalzeste cuptorul la 180 C (mediu)
* Tapeteaza cu feliile de bacon o forma din ceramica sau sticla termorezistenta (sau orice poate fi bagat la cuptor).
* Pune ½ din fasole. Deasupra pune 1/2din carnati, pulpele de rata si ½ di piureul din blender.
* Acopera cu ¼ din fasole. Pune restul de carnati si piure. Acopera cu restul de fasole
* Toarna din lichidul in care a fiert fasolea, atat cat sa acopere putin mancarea.
* Pastreaza la frigider o cana din lichid
* Pune totul la cuptor pentru o ora
* Da focul la mic 140 C si mai lasa o ora
* Raceste si da la frigider peste noapte
Ziua 3
* Incalzeste cuptorul la180 C (mediu)
* Cu o lingura fa o gaura in mijlocul fasolei si toarna lichidul pe care l-ai pastrat la frigider
* Lasa la cuptor cam o ora, dupa care serveste la masa.