Cataief
Se dizolva drojdia si zaharul in 4 linguri de apa calduta.Faina se pune intr-un bol cu sarea si se adauga drojdia; amestecand cu o lingura se adauga treptat restul de apa.Se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa sa se odihneasca o ora , pana devine a crescut si s-au format basicute la suprafata.
Se unge cu putin ulei ( ca pentru clatite) si se pune pe aragaz o tigaie neaderenta .
Se pune o lingura si jumatate din mixtura de aluat.Se coace pana baza devine aurie;se coace doar pe o parte, suprafata ramane plina de goluri de aer.
Se scot clatitele pe un platou si se lasa sa se raceasca.
Siropul de zahar
Se pune apa la fiert si se adauga restul ingredientelor.
Se lasa la fiert pana se ingroasa , adica ia o consistent asemanatoare cu mierii de albine.
Se adauga apa de roze pentru un plus de aroma.
Se umplu placintele cu nuca sau branza; se preseaza capetele.
Se prajesc in tigaia de placinte in ulei pana devin aurii apoi se scufunda in siropul de zahar.
Se scot din sirop cu o lingura cu orificii pentru a se putea scurge plusul de sirop.
Se pun pe un platou si se servesc calde.
Pofta buna!
Cataieful este prajitura caracteristica lunii de post musulman - Ramadan.
Se mai poate umple cu fistic, curmale sau frisca.
Toate cofetariile pregatesc placintele inainte de Iftar( cina dupa postul zilnic) ; cand nu am timp cumpar 1/2kg placinte si doar le umplu inainte de cina.
La aceasta prezentare am folosit placinte de la cofetarie.
Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureDoriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasaIntr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.
Budinca de cozonacRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii