autor:

autor

» » Retete cu paste de la bloggeri

Cataif

    Reteta postata pe: 15 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 15 aprilie 2014

Ingrediente
- 1 pachet taitei fideluta, - 1/2 pachet fidea, - 200 gr miez de nuca, - 50 gr unt de calitate, - 1 lamaie galbena parfumata, - 200 gr zahar brut (voi puteti folosi mai mult zahar daca doriti, eu nu reusesc sa consum un desert mult prea dulce, astfel ca nu am folosit o cantitate foarte mare de zahar), - 3 linguri miere naturala, - 500 ml apa, , optional:, - scortisoara macinata, - stafide

Dificultate: Redusa Timp: 2h

11 voturi

Mod de preparare

Alegem o forma de copt termorezistenta si o ungem bine cu unt. Desfacem intai pachetul cu taitei si asezam in forma de copt jumatate din cantitate, formand un strat egal.



Nuca o macinam grosier sau mai fin, dupa cum doriti. Mie imi place mai mare. Spalam lamaia si o stergem cu un servetel. Radem coaja si o punem peste nuca macinata. Amestecam si repartizam uniform nuca peste taitei. Deasupra asezam cealalta jumatate de pachet de taitei. Jumatate din cubul de unt il taiem bucatele si il asezam peste paste. Desfacem si celalalt pachet de fidea, si asezam un strat final. Dam la cuptorul incins pentru vreo 15-20 minute, la foc mediu. Cand se rumeneste frumos, inchidem cuptorul si o lasam un pic in cuptor.



Intre timp, punem la fiert apa cu zaharul si restul de unt. Dupa ce a dat in fiert, dam deoparte siropul obtinut si lasam sa se raceasca, numai sa devina un pic cald. Atunci, adaugam mierea si zeama de lamaie. Amestecam si lasam un pic sa se aromatizeze bine siropul.



Scoatem forma de copt din cuptor si turnam siropul peste fideaua rumenita. Lasam sa absoarba din sirop, apoi cu ajutorul unei linguri portionam superficial cataiful. Lasam sa se raceasca de tot.



Servim cu scortisoara macinata, coaja de lamaie proaspat rasa, stafide uscate sau hidratate in coniac sau rom. Va spun sincer...este o nebunie!



Tipsuri:

- alegeti o fideluta fina, de calitate. Nu optati pentru o fidea obisnuita, altfel riscati sa va iasa mai mult sau mai putin un terci :)))

- folositi zahar brut, o sa dea o culoare mai frumoasa siropului si implicit preparatului final.

- puteti folosi fistic sau migdale.

- puteti folosi si frisca, eu nu am vrut sa stric gustul atat de bun al nucii coapte, al lamaii proaspete.



Reteta pregatita de Laura @www.lauranechita.blogspot.ro cu paste oferite de Hutton.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cataif" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete cu paste de la bloggeri
Cataif - varianta mea

Cataif - varianta mea

Alegem o forma de copt termorezistenta si o ungem bine cu unt. Desfacem intai pachetul cu taitei

4 voturi    2 comentarii
1h
Budinci
Cataif cu frisca

Cataif cu frisca

Taiteii ii asezam in tava unsa cu unt si ii dam la cuptor,pana se rumenesc putin.Ii mai intoarcem

11 voturi    6 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Idu Gheorghe , 12 ianuarie 2015

    la ingrediente apare un pachet taitei fideluta si 1/2 pachet fidea iar la mod de preparare apar alte denumiri, pachet taitei care nu apare la ingrediente si nu mai bine o bagam in cuptorul incins decat sa ,,o dam la cuptor", pentru ca dupa terminare o dam la musafiri

  • merisor

    merisor (Chef de cuisine) , 10 mai 2014

    Cat de bun cred ca e cataiful asta, la cum arata!!!

Dificultate

Redusa

Timp

2h

11 voturi

Ingrediente

  • - 1 pachet taitei fideluta
  • - 1/2 pachet fidea
  • - 200 gr miez de nuca
  • - 50 gr unt de calitate
  • - 1 lamaie galbena parfumata
  • - 200 gr zahar brut (voi puteti folosi mai mult zahar daca doriti
  • eu nu reusesc sa consum un desert mult prea dulce
  • astfel ca nu am folosit o cantitate foarte mare de zahar)
  • - 3 linguri miere naturala
  • - 500 ml apa
  • optional:
  • - scortisoara macinata
  • - stafide

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

101 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
merisor

merisor (Chef de cuisine)

Cat de bun cred ca e cataiful asta, la cum arata!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete cu paste de la bloggeri

Paste cu dovlecei Paste cu dovlecei

Dovleceiii spalati, uscati, taiati fasii pe lung, cu cutitul economic, se pun in tigaia cu ulei. Jumatate din fasii se calesc acoperite

0 voturi    0 comentarii
45 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Paste cu sos de ciuperci galbiori Paste cu sos de ciuperci galbiori

In vasul cu ulei, se caleste usturoiul intreg, fara sa se arda, doar cat isi elimina aroma si se scoate; se adauga apoi ceapa tocata

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paste cu piept de pui