Catifea de ciocolata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Catifea de ciocolata

Ingrediente

  • 400 gr de ciocolata amara taiata bucatele
  • 250 gr de unt
  • 120 ml de smantina ptr frisca
  • 1/2lingurita sare
  • 2linguri lichior de ciocolata
  • 6 oua
  • 1/2 pahar de zahar

Mod de preparare

La bain-marie se topeste ciocolata cu untul si smantina pina se topeste complet.

Se incalzeste cuptorul la 140 de grade.

Se bat ouale cu zaharul intr-o spuma galbuie 5 minute,si se adauga usor la compozitia de ciocolata la care am adaugat sarea si lichiorul.

Se tapeteaza o tava dreptungiulara cu pergament se toarna compozitia in tava si se da la copt.Sub tava se pune o farfurie cu apa fierbinte care sa imprastie umezeala in cuptor. Se coace o ora pina ce coptura este ridicata si poate sa crape putin.Se lasa la racit in cuptor chiar daca va cadea putin.Se scoate din cuptor si se mai lasa la racit. Inainte de a o servi se taie cu un cutit muiat in apa fierbinte si sters dupa fiecare taietura. Se poate servi cu frisca alaturi sau cu inghetata de vanilie. Eu am uns-o cu putina crema de vanilie. Este foarte gustoasa ca o catifea si usor de facut.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa
Budinca de cozonac

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Budinca de cozonac
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise