autor:

simona stana

» » Fripturi

Ceafa de porc picanta

Autor: simona stana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: simona stana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 aprilie 2009

Ingrediente
pentru 4 persoane, 4 felii de ceafa de porc de aprox 2 cm, 2-3 catei de usturoi, pasta de ardei iute(optional), sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Intr-o tigaie de preferinta teflonata se amesteca o lingurita de pasta de ardei (dulce sau iute dupa preferinta) cu putina sare si piper.Se adauga un pahar si jumatate de apa si se pune la fiert.Cand fierbe apa se asaza feliile de ceafa si se face focul mic.In mod normal,apa ar trebui sa acopere 1/2 din carne.Cand apa a scazut la jumatate se intoarce carnea si se adauga cateii de usturoi spalati,cu tot cu coaja.Cand apa a scazut complet se scoate usturoiul si se rumeneste carnea pe ambele parti.Va capata o crusta usor aurie.Atentie sa nu se prajesaca prea tare fiindca se va intari si va primi un gust amarui.Acest fel de mancare este ceva intre gratar si friptura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc picanta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura de miel cu sos de menta, whisky, ghimbir si miere

Friptura de miel cu sos de menta, whisky, ghimbir si miere

Am pus carnea la marinat vreo 8 ore, pe balcon (era rece!) intr-un amestec din: vin alb (o cana),

8 voturi    9 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Miel la tava, reteta din 1931

Miel la tava, reteta din 1931

Partea dinapoi a mielului,curatita si spalata se pune la tava cu sarea trebuincioasa cu putina apa,unt

3 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2009

    buna, buna de tot

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

2 voturi

Ingrediente

  • pentru 4 persoane
  • 4 felii de ceafa de porc de aprox 2 cm
  • 2-3 catei de usturoi
  • pasta de ardei iute(optional)
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de simona stana
Chiftea umpluta cu oua

Chiftea umpluta cu oua

Se pune painea la inmuiat intr-un vas cu apa.Intr-un bol se pune carnea,miezul de paine stors de

20 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Salata de legume cu carne

Salata de legume cu carne

Se pun la fiert in 5litri de apa carnea cu sare,cateii de usturoi,ceapa intreaga,jumatate din legatura

9 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Salate de legume
Chiftelute cu cascaval si oua fierte

Chiftelute cu cascaval si oua fierte

Se pune painea la inmuiat intr-un vas cu apa.Intr-un bol se pune carnea,miezul de paine stors de

1 vot    4 comentarii
1h
Aperitive cu oua
Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

buna, buna de tot

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Peste prajit