autor:

simona stana

» » Fripturi

Ceafa de porc picanta

Autor: simona stana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: simona stana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 aprilie 2009

Ingrediente
pentru 4 persoane, 4 felii de ceafa de porc de aprox 2 cm, 2-3 catei de usturoi, pasta de ardei iute(optional), sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Intr-o tigaie de preferinta teflonata se amesteca o lingurita de pasta de ardei (dulce sau iute dupa preferinta) cu putina sare si piper.Se adauga un pahar si jumatate de apa si se pune la fiert.Cand fierbe apa se asaza feliile de ceafa si se face focul mic.In mod normal,apa ar trebui sa acopere 1/2 din carne.Cand apa a scazut la jumatate se intoarce carnea si se adauga cateii de usturoi spalati,cu tot cu coaja.Cand apa a scazut complet se scoate usturoiul si se rumeneste carnea pe ambele parti.Va capata o crusta usor aurie.Atentie sa nu se prajesaca prea tare fiindca se va intari si va primi un gust amarui.Acest fel de mancare este ceva intre gratar si friptura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc picanta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Rulada de porc si ciuperci la cuptor

Rulada de porc si ciuperci la cuptor

Carnaciorii daca vi se par prea grosi ii puteti taia in jumatate pe lungime,usturoiul se piseaza,castraveciorii

14 voturi    12 comentarii
40 min
Fripturi
Gratar picant de pui la cuptorul cu halogen Oven

Gratar picant de pui la cuptorul cu halogen Oven

Aceasta mancare poate fi preparata si in cuptorul aragazului, cuptor grill sau pe gratar, daca nu

4 voturi    2 comentarii
40 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2009

    buna, buna de tot

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

2 voturi

Ingrediente

  • pentru 4 persoane
  • 4 felii de ceafa de porc de aprox 2 cm
  • 2-3 catei de usturoi
  • pasta de ardei iute(optional)
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de simona stana
Chiftea umpluta cu oua

Chiftea umpluta cu oua

Se pune painea la inmuiat intr-un vas cu apa.Intr-un bol se pune carnea,miezul de paine stors de

20 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Salata de legume cu carne

Salata de legume cu carne

Se pun la fiert in 5litri de apa carnea cu sare,cateii de usturoi,ceapa intreaga,jumatate din legatura

9 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Salate de legume
Chiftelute cu cascaval si oua fierte

Chiftelute cu cascaval si oua fierte

Se pune painea la inmuiat intr-un vas cu apa.Intr-un bol se pune carnea,miezul de paine stors de

1 vot    4 comentarii
1h
Aperitive cu oua
Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

buna, buna de tot

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Pulpe cu cartofi, la cuptor