Chec cu apa

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Chec cu apa

Ingrediente

  • - 8 oua;
  • - 2 cani zahar;
  • - 2 cani faina;
  • - 6 linguri ulei;
  • - 16 linguri apa;
  • - zahar vanilat;
  • - 1 varf de cutit de bicarbonat stins cu zeama de lamaie;
  • - cacao;
  • - zahar pudra cu aroma de vanilie.

Mod de preparare

Se separa ouale, iar albusurile se bat spuma cu o cana de zahar.Galbenusurile se bat cu cealalta cana de zahar adaugand treptat uleiul,( ca la maioneza), apoi apa-(adaugata la fel ca si uleiul) si zaharul vanilat.Apoi, peste galbenusuri se adauga faina, se omogenizeaza bine.Se adauga bicarbonatul, apoi se adauga albusurile batute spuma.Se amesteca din interior catre exterior, astfel incat , oul sa nu-si piarda din proprietati.Se ung bine tavile si se tapeteaza cu faina.Se mai opreste putina compozitie care se amesteca cu cacao si se toarna peste compozitia din tava modelandu-se cu ajutorul unei linguri sau furculite amestecand de jos in sus.Se da la cuptor.Cand este gata se pudreaza cu zaharul vanilat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise