Incalzeste cuptorul la 180⁰C.Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava de chec.
Intr-un vas, bate untul cu 100 gr miere, zaharul vanilat, scortisoara macinata, coaja rasa si zeama de portocala.Intr-un alt vas, amesteca faina cu biacrbonatul, praful de copt si scortisoara.Adauga aceasta compozitia in cea cu unt si amesteca.Adauga si laptele si amesteca bine.Separa 1 ou, iar intr-un vas bate cele 4 albusuri spuma tare.Adauga la compozitia cu unt oul intreg si galbensul apoi amesteca.Inglobeaza si albusurile batute spuma apoi toarna compozitia in tava pregatita.Presara deasupra checului fulgii de migdale apoi da checul la copt 55 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.
Dupa ce s-a copt, scoate checul din cuptor, unge-l cu 2 linguri miere si presara-l cu un praf de sare apoi da-l la copt inca 5 minute.Dupa cele 5 minute, scoate checul din cuptor, stropeste-l cu 2 linguri miere ramasa si lasa-l sa se raceasca apoi serveste-l.
http://lauradfood2.blogspot.com/
Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureDoriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasaIntr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.
Budinca de cozonacRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii