autor:

Manolovici Eugen

» » Dulciuri diverse

Chec, de la Ancuta

Autor: Manolovici Eugen (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Manolovici Eugen (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 mai 2010

Ingrediente
10 oua, 1 cana de zahar, 1 si 1/2 cani de faina, 1 ceasca de ulei, 1 cana cu lapte, i plic bicarbonat de amoniu stins in putina zeama de lamaie, 2 linguri cacao, 1 plic z. vaniliat, esenta rom si un picut de sare

Dificultate: Medie Timp: 50 min

3 voturi

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri. Frecam albusurile cu zaharul adaugat treptat pana obtinem o spuma., si galbenusurile separat cu sarea si uleiul adaugat treptat ca la maioneza. Adaugam aceasta \" maioneza \", peste albusuri, punem praful de amoniac, cana cu lapte, faina ( treptat ), vanilia, un picut de esenta de rom si mestecam cu lingura pana obtinem o compozitie omogena. Turnam compozitia in tavi ( unse cu ulei si prafuite cu faina ), pastrand o mica cantitate pe care o amestecam cu praful de cacao si o punem apoi peste compozitia din tavi, la mijlocul ei. Dam la cuptor.si verificam cu scobitoarea cand e gata .Pofta buna copii !!!! PROVERB ALBANEZ : Mai bine s-o patesti o data decat sa te temi intr-una .
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec, de la Ancuta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Eclere cu crema de vanilie

Eclere cu crema de vanilie

Se pune in cratita untul,laptele,un praf de sare,zaharul,se aseaza pe foc mic si cand incepe sa clocoteasca

47 voturi    17 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Fruit jellee

Fruit jellee

Fierbem apa. Adaugam gelatina granule si zaharul si amestecam bine pana se dilueaza. Luam de pe foc

0 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

    Foarte bine arata;de gust nici nu mai vorbim...

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

    Ce bine arata deliciosul tau chec !!!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    O bunatate,arata tare bine.Felicitari pentru reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

50 min

3 voturi

Ingrediente

  • 10 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1 si 1/2 cani de faina
  • 1 ceasca de ulei
  • 1 cana cu lapte
  • i plic bicarbonat de amoniu stins in putina zeama de lamaie
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic z. vaniliat
  • esenta rom si un picut de sare

Raporteaza reteta

Retete
de Manolovici Eugen
Placinta campeneasca, reteta de la Lenuta

Placinta campeneasca, reteta de la Lenuta

Se bat 4 oua crude , cu zaharul , un picut de sare si iaurtul, adaugate pe rand. Punem , peste,

8 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Pulpe de pui, dezosate, la gratar

Pulpe de pui, dezosate, la gratar

Se bat bine pulpele se portioneaza corespunzator aplicatiilor noastre pentru formele frumoase, se

6 voturi    7 comentarii
20 min
Fripturi
Salata de  pui, de la Ancuta

Salata de pui, de la Ancuta

Fierbem impreuna, radacinoadele si cartofii intregi ( curatate si spalate ) cu pieptul de pui in

2 voturi    7 comentarii
50 min
Salate cu carne

mirey (Chef de cuisine)

Foarte bine arata;de gust nici nu mai vorbim...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Tarta de morcovi