autor:

Manolovici Eugen

» » Dulciuri diverse

Chec, de la Ancuta

Autor: Manolovici Eugen (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Manolovici Eugen (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 mai 2010

Ingrediente
10 oua, 1 cana de zahar, 1 si 1/2 cani de faina, 1 ceasca de ulei, 1 cana cu lapte, i plic bicarbonat de amoniu stins in putina zeama de lamaie, 2 linguri cacao, 1 plic z. vaniliat, esenta rom si un picut de sare

Dificultate: Medie Timp: 50 min

3 voturi

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri. Frecam albusurile cu zaharul adaugat treptat pana obtinem o spuma., si galbenusurile separat cu sarea si uleiul adaugat treptat ca la maioneza. Adaugam aceasta \" maioneza \", peste albusuri, punem praful de amoniac, cana cu lapte, faina ( treptat ), vanilia, un picut de esenta de rom si mestecam cu lingura pana obtinem o compozitie omogena. Turnam compozitia in tavi ( unse cu ulei si prafuite cu faina ), pastrand o mica cantitate pe care o amestecam cu praful de cacao si o punem apoi peste compozitia din tavi, la mijlocul ei. Dam la cuptor.si verificam cu scobitoarea cand e gata .Pofta buna copii !!!! PROVERB ALBANEZ : Mai bine s-o patesti o data decat sa te temi intr-una .
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec, de la Ancuta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu visine

Tarta cu visine

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, se adauga treptat zaharul, iar cand

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Bezele colorate

Bezele colorate

Incigem cuptorul la temperatura mica spre medie. Pregatim un vas adanc din sticla sau metal, nu

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

    Foarte bine arata;de gust nici nu mai vorbim...

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

    Ce bine arata deliciosul tau chec !!!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    O bunatate,arata tare bine.Felicitari pentru reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

50 min

3 voturi

Ingrediente

  • 10 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1 si 1/2 cani de faina
  • 1 ceasca de ulei
  • 1 cana cu lapte
  • i plic bicarbonat de amoniu stins in putina zeama de lamaie
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic z. vaniliat
  • esenta rom si un picut de sare

Raporteaza reteta

Retete
de Manolovici Eugen
Placinta campeneasca, reteta de la Lenuta

Placinta campeneasca, reteta de la Lenuta

Se bat 4 oua crude , cu zaharul , un picut de sare si iaurtul, adaugate pe rand. Punem , peste,

8 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Pulpe de pui, dezosate, la gratar

Pulpe de pui, dezosate, la gratar

Se bat bine pulpele se portioneaza corespunzator aplicatiilor noastre pentru formele frumoase, se

6 voturi    7 comentarii
20 min
Fripturi
Salata de  pui, de la Ancuta

Salata de pui, de la Ancuta

Fierbem impreuna, radacinoadele si cartofii intregi ( curatate si spalate ) cu pieptul de pui in

2 voturi    7 comentarii
50 min
Salate cu carne

mirey (Chef de cuisine)

Foarte bine arata;de gust nici nu mai vorbim...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Spălăm fructele și le scurgem bine de apă, apoi le punem la fiert cu zahărul, zeama de lămâie și esența de migdale. Lăsăm

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Patratele cu branza si capsuni Patratele cu branza si capsuni

Aluatul il lasam sa se decongeleze la temperatura camerei. Intre timp mixam ouale cu indulcitorul,adaugam branza de vaci,grisul,esenta

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu mere si nuci