autor:

Guedri Adelina

» » Dulciuri diverse

Chec marmorat

Autor: Guedri Adelina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Germania


    Reteta postata pe: 17 octombrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Guedri Adelina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Germania


Reteta postata pe: 17 octombrie 2012

Ingrediente
200 de grame de unt, 250 de grame de zahar, 2 plicuri de zahar vanilat, 3 oua mari, 300 de ml de lapte, 50 de grame de cacao, 500 de grame de faina, 1 plic de praf de copt

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

8 voturi

Mod de preparare

Se mixeaza untul moale cu 200 de grame de zahar si cele 2 plicuri de zahar vanilat. Adaugam un ou, mixam pana se incorporeaza in compozitie si apoi adaugam cate unul si mixam in continuare. Amestecam faina cu praful de copt i se adauga in compozitie cate o lingura, alternand cu 250 de ml de lapte turnat cate putin. Se toarna 2/3 din compozitie intr-o forma de chec captusita cu hartie de copt sau unsa cu unt si tapetata cu faina. Treimea de aluat ramasa se omogenizeaza cu cacaua amestecata in prealabil cu cele 50 de grame de zahar ramase si cei 50 de ml de lapte pastrati, apoi se toarna in forma, peste aluat. Cu ajutorul unei furculite, se adanceste aluatul cu cacao in cel de vanilie si se roteste in interiorul formei, pentru obtinerea efectului marmorat. Se introduce forma in cuptor si coace la 175 de grade Celsius timp de 50-60 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec marmorat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec marmorat

Chec marmorat

Forma pe care am folosit-o are diametrul de 27 cm, volum de 2 l si este din silicon. Se unge

41 voturi    29 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec marmorat

Chec marmorat

Separam albusurile de galbenusuri. Adaugam in albusuri un praf de sare si incepem sa mixam circa

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

8 voturi

Ingrediente

  • 200 de grame de unt
  • 250 de grame de zahar
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 3 oua mari
  • 300 de ml de lapte
  • 50 de grame de cacao
  • 500 de grame de faina
  • 1 plic de praf de copt

Raporteaza reteta

Retete
de Guedri Adelina
Soleanca

Soleanca

Taiem mezelurile fasii si le punem la fiert. Intre timp taiem legumele si le punem la calit in 2

23 voturi    5 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
File de merluciu pane cu legume

File de merluciu pane cu legume

Condimentam pestele cu sare si piper, punem legumele la fiert. Amestecam oul cu faina, adaugam pestele

5 voturi    1 comentariu
45 min
Mancaruri cu peste
Cartofi cu chiftele la cuptor

Cartofi cu chiftele la cuptor

Taiem cartofii semiluna si ii fierbem timp de 15 min. Dupa ce au fiert ii condimentam cu rozmarin,

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Negresa-varianta mea