Chec pufos cu stafide inmuiate in rom – reteta usoara, aromata si foarte gustoasa

Chec pufos cu stafide inmuiate in rom – o reteta simpla, delicioasa si aromata, perfecta pentru a adauga un plus de savoare in orice moment al zilei, fie ca e vorba de un desert pentru familie sau o gustare delicioasa.

Portii
12
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
redusa
Chec pufos cu stafide inmuiate in rom – reteta usoara, aromata si foarte gustoasa

Ingrediente

  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 200 g faina
  • 100 ml lapte
  • 80 ml ulei
  • o lingurita de praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 g stafide
  • 50 ml rom (sau esenta de rom diluata in apa calda)
  • un praf de sare

Mod de preparare

Hidrateaza stafidele
Pune stafidele intr-un bol si toarna peste ele romul. Lasa-le la inmuiat timp de 20-30 de minute.
Prepara aluatul
Separa albusurile de galbenusuri.
Bate albusurile cu un praf de sare pana obtii o spuma tare. Adauga treptat zaharul si zaharul vanilat, mixand pana se formeaza o bezea lucioasa.
Intr-un alt bol, amesteca galbenusurile cu uleiul, apoi adauga laptele si amesteca bine.
Incorporeaza compozitia de galbenusuri in bezea, amestecand usor cu o spatula.
Cerne faina cu praful de copt si incorporeaz-o treptat in compozitie, amestecand usor cu miscari de sus in jos.
La final, adauga stafidele scurse bine de rom si amesteca usor.
Coacere
Toarna compozitia intr-o tava de chec (25 cm lungime x 11 cm latime x 7 cm inaltime) tapetata cu hartie de copt.
Coace in cuptorul preincalzit la 170°C timp de 35-40 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Servire
Lasa checul sa se raceasca in tava 10 minute, apoi scoate-l si lasa-l sa se raceasca complet pe un gratar.
Poti pudra cu zahar si servi alaturi de un ceai sau cafea.

Incearca si reteta de chec pufos cu cacao, chec cu mac si portocale sau chec marmorat. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise