Reteta delicioasa de chec cu mac si portocale. Usor de preparat, gustos si aromat

Incearca reteta de chec cu mac si portocale – un desert aromat, aromat si usor de preparat, minunat pentru orice ocazie. Acoperit cu glazura de portocale, acest chec este perfect pe mesele de sarbatori si va fi pe placul intregii familii!

Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
redusa
Reteta delicioasa de chec cu mac si portocale. Usor de preparat, gustos si aromat

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 g faina
  • 150 g zahar
  • 3 oua
  • 100 ml ulei
  • 100 ml suc de portocale proaspat
  • coaja rasa de la 1 portocala
  • 50 g mac
  • 1 plic praf de copt (10 g)
  • un praf de sare
  • Pentru glazura:
  • 150 g zahar pudra
  • 2-3 linguri suc de portocale proaspat

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 180°C si unge o tava de chec cu ulei, apoi tapeteaza cu hartie de copt.

Prepara aluatul pentru chec: intr-un bol mare, bate ouale cu zaharul pana cand compozitia devine cremoasa si zaharul este dizolvat. Adauga uleiul treptat si mixeaza pana se omogenizeaza.

Adauga aromele: toarna sucul de portocale si coaja rasa de portocala in compozitie, amestecand usor.

Incorporeaza ingredientele uscate: amesteca faina cu praful de copt si sarea, apoi adauga-le treptat in compozitie, amestecand usor cu o spatula sau un mixer la viteza mica. La final, adauga macul si amesteca bine pana este distribuit uniform.

Toarna aluatul in tava si niveleaza suprafata. Da tava la cuptor si coace timp de 35-40 de minute sau pana cand checul trece testul scobitorii (scobitoarea introdusa in centru trebuie sa iasa curata).

Raceste checul: lasa-l sa se raceasca in tava cateva minute, apoi scoate-l pe un gratar pentru a se raci complet.

Prepara glazura: intr-un bol mic, amesteca zaharul pudra cu sucul de portocale pana obtii o glazura omogena si putin vascoasa. Ajusteaza consistenta adaugand mai mult suc de portocale daca este necesar.

Glazureaza checul: toarna glazura peste checul racit, lasand-o sa curga natural pe margini. Lasa glazura sa se intareasca inainte de a felia checul.

Incearca si reteta de chec cu unt, vanilie si stafide, chec pufos cu apa minerala sau chec pufos cu nuci. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise