Pentru ca am creat deja precedentul checului cu banane, zilele trecute mi-a atras atentia cel din ultimul numar al revistei Good Food. Asa ca, m-am gandit sa il replic in felul meu, fara stafidele recomandate-n reteta lor (prietenii stiu de ce) si alte mici modificari. Te las sa te convingi ca merita sa-l incerci, facandu-ti pofta in dublu exemplar, cu fotografii original si copie :).
Tapetezi tava cu hartie de copt, torni lingurile de miere si intinzi bine, apoi tai felii bananele si acoperi fundul tavii, cu fata taiata a feliei in jos, cat mai uniform.
Intr-un blender, amesteci untul cu zaharul, adaugi apoi oul, esenta de vanilie si restul de banane.
Intr-un alt vas, combini faina cu praful de copt si nucile. Amesteci ambele compozitii cu mixerul, pana iese un aluat dens, omogen, mai degraba vascos.
Torni aluatul in tava si-l intinzi uniform, cu grija sa nu deranjezi stratul de banane. Pui in cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 45 de min. Dupa primele 20 de min, ii scazi temperatura pana la 150 de grade. Asa am procedat eu, insa in revista este recomandat acelasi timp de coacere insa la 140 de grade. In orice caz, faci mai intai testul scobitorii.
Lasi cateva minute sa se raceasca in tava si apoi rastorni pe un platou si indepartezi hartia de copt. Poti servi cu smantana dulce, cu frisca, cu nuci intregi, cu stafide. Pofta buna!
Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureDoriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasaIntr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.
Budinca de cozonacRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii