Chec tigrat

Albusurile, impreuna cu un praf de sare, le mixam bine de tot, pina obtinem o spuma tare.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Chec tigrat

Ingrediente

  • 8-10 albusuri
  • 200 g zahar
  • 150 g faina
  • 80 ml ulei
  • 1 lingurita turmenic sau putin sofran
  • 1 lingura cacao neagra + 1 lingura cacao neagra
  • esenta de lamaie
  • esenta migdala marocana

Mod de preparare

Albusurile, impreuna cu un praf de sare, le mixam bine de tot, pina obtinem o spuma tare. Adaugam apoi zaharul si mixam in continuare, pina se intareste bezeaua tare de tot.

Adaugam uleiul, amestecam de data aceasta, cu o spatula si la final, adaugam faina pusa putin cate putin, amestecand cu spatula de jos in sus, cu atentie, sa nu spargem bulele de aer formate de albusuri.

Impartin aluatul in trei boluri, in parti egale.

1- primul ramane alb si adaugam in el esenta de lamaie.

2- al doilea, punem in el turmenicul sau sofranul dizolvat intr-un pic de apa si esenta de migdale.

3- al treilea primeste lingura de cacao neagra.

Amestecam bine albusurile cu aceste componente si le punem in trei posh-uri diferite.

Tava pentru chec o capitonam cu hartie de copt unsa cu putin unt ( a mea avea 26 cm lungime, dar daca vreti ca acest chec sa fie mai inalt, puteti folosi o tava mai scurta).

Cu ajutorul posh-ului, punem pe lungimea tavii cate o bara din aluatul maro, apoi galben si apoi din cel alb.

Deasupra presaram cacao neagra.

Punem al doilea rand de aluat, astfel incat sa nu se suprapuna culorile : galben, alb, maro, pudram cu cacao neagra si al treilea strat : alb, maro, galben.

Peste ultimul strat, nu mai cernem cacao, il lasam asa cum este sau cu ajutorul unei scobitori, facem rotocoale deasupra, amestecand culorile.

Dam tava cu checul la cuptorul dinainte incalzit, la 180 de grade C, pentru aproximativ 35 de minute sau pina cand trece testul scobitorii.

Lasati apoi checul sa se raceasca in tava.

Dupa ce s-a racit de tot, puteti sa il pudrati cu zahar praf sau nu. Se poate portiona acum...

Asa-i ca va place aspectul lui ?

Pofta mare va doresc !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Incearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Somonul se condimenteaza cu sare si piper.

Somon cu ciuperci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise