autor:

Sidy

» » , , Retete de Pasti, Dulciuri diverse, Prajituri

Chec tigrat

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 aprilie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 aprilie 2017

Ingrediente
8-10 albusuri, 200 g zahar, 150 g faina, 80 ml ulei, 1 lingurita turmenic sau putin sofran, 1 lingura cacao neagra + 1 lingura cacao neagra, esenta de lamaie, esenta migdala marocana

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Albusurile, impreuna cu un praf de sare, le mixam bine de tot, pina obtinem o spuma tare. Adaugam apoi zaharul si mixam in continuare, pina se intareste bezeaua tare de tot.

Adaugam uleiul, amestecam de data aceasta, cu o spatula si la final, adaugam faina pusa putin cate putin, amestecand cu spatula de jos in sus, cu atentie, sa nu spargem bulele de aer formate de albusuri.

Impartin aluatul in trei boluri, in parti egale.

1- primul ramane alb si adaugam in el esenta de lamaie.

2- al doilea, punem in el turmenicul sau sofranul dizolvat intr-un pic de apa si esenta de migdale.

3- al treilea primeste lingura de cacao neagra.

Amestecam bine albusurile cu aceste componente si le punem in trei posh-uri diferite.

Tava pentru chec o capitonam cu hartie de copt unsa cu putin unt ( a mea avea 26 cm lungime, dar daca vreti ca acest chec sa fie mai inalt, puteti folosi o tava mai scurta).

Cu ajutorul posh-ului, punem pe lungimea tavii cate o bara din aluatul maro, apoi galben si apoi din cel alb.

Deasupra presaram cacao neagra.

Punem al doilea rand de aluat, astfel incat sa nu se suprapuna culorile : galben, alb, maro, pudram cu cacao neagra si al treilea strat : alb, maro, galben.

Peste ultimul strat, nu mai cernem cacao, il lasam asa cum este sau cu ajutorul unei scobitori, facem rotocoale deasupra, amestecand culorile.

Dam tava cu checul la cuptorul dinainte incalzit, la 180 de grade C, pentru aproximativ 35 de minute sau pina cand trece testul scobitorii.

Lasati apoi checul sa se raceasca in tava.

Dupa ce s-a racit de tot, puteti sa il pudrati cu zahar praf sau nu. Se poate portiona acum...

Asa-i ca va place aspectul lui ?

Pofta mare va doresc !
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec tigrat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Pasca

Pasca

Se pregateste maiaua: se farama drojdia intr-un castronel si se amesteca cu putina apa calduta, 1

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Drob din carne de porc

Drob din carne de porc

Carnea se pune la fiert in circa 2 l de apa cu o lingurita de sare si se fierbe pana cand se patrunde

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 8-10 albusuri
  • 200 g zahar
  • 150 g faina
  • 80 ml ulei
  • 1 lingurita turmenic sau putin sofran
  • 1 lingura cacao neagra + 1 lingura cacao neagra
  • esenta de lamaie
  • esenta migdala marocana

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Retete de Pasti

Costite de ied Costite de ied

Se spala bine costitele de ied. Le lasam sa se scurga. Punem sare, piper, oregano, coniac mustar si usturoi tocat in bol si amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Retete de Pasti
Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata

Acesta reteta o facem de ani de zile, dupa cum vedeti, nu are prea multe oua si nici zahar. Secretul in a obtine un cozonac pufos si

2 voturi    0 comentarii
3h 45 min
Retete de Pasti
Ciorba de miel mocaneasca