autor:

Sidy

» » , , Retete de Pasti, Dulciuri diverse, Prajituri

Chec tigrat

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 aprilie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 aprilie 2017

Ingrediente
8-10 albusuri, 200 g zahar, 150 g faina, 80 ml ulei, 1 lingurita turmenic sau putin sofran, 1 lingura cacao neagra + 1 lingura cacao neagra, esenta de lamaie, esenta migdala marocana

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Albusurile, impreuna cu un praf de sare, le mixam bine de tot, pina obtinem o spuma tare. Adaugam apoi zaharul si mixam in continuare, pina se intareste bezeaua tare de tot.

Adaugam uleiul, amestecam de data aceasta, cu o spatula si la final, adaugam faina pusa putin cate putin, amestecand cu spatula de jos in sus, cu atentie, sa nu spargem bulele de aer formate de albusuri.

Impartin aluatul in trei boluri, in parti egale.

1- primul ramane alb si adaugam in el esenta de lamaie.

2- al doilea, punem in el turmenicul sau sofranul dizolvat intr-un pic de apa si esenta de migdale.

3- al treilea primeste lingura de cacao neagra.

Amestecam bine albusurile cu aceste componente si le punem in trei posh-uri diferite.

Tava pentru chec o capitonam cu hartie de copt unsa cu putin unt ( a mea avea 26 cm lungime, dar daca vreti ca acest chec sa fie mai inalt, puteti folosi o tava mai scurta).

Cu ajutorul posh-ului, punem pe lungimea tavii cate o bara din aluatul maro, apoi galben si apoi din cel alb.

Deasupra presaram cacao neagra.

Punem al doilea rand de aluat, astfel incat sa nu se suprapuna culorile : galben, alb, maro, pudram cu cacao neagra si al treilea strat : alb, maro, galben.

Peste ultimul strat, nu mai cernem cacao, il lasam asa cum este sau cu ajutorul unei scobitori, facem rotocoale deasupra, amestecand culorile.

Dam tava cu checul la cuptorul dinainte incalzit, la 180 de grade C, pentru aproximativ 35 de minute sau pina cand trece testul scobitorii.

Lasati apoi checul sa se raceasca in tava.

Dupa ce s-a racit de tot, puteti sa il pudrati cu zahar praf sau nu. Se poate portiona acum...

Asa-i ca va place aspectul lui ?

Pofta mare va doresc !
Albusurile, impreuna cu un praf de sare, le mixam bine de tot, pina obtinem o spuma tare. Adaugam apoi zaharul si mixam in continuare, pina se intares
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec tigrat" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Retete de Pasti
Coaste de miel cu piure de pastarnac marinate rapid cu aparatul Food Saver

Coaste de miel cu piure de pastarnac marinate rapid cu aparatul Food Saver

Mai intai va trebui sa marinam coastele de miel. Cu ajutorul aparatului de vidat Food Saver la care

2 voturi    0 comentarii
3h
Retete de Pasti
Chec cu cacao si nuci

Chec cu cacao si nuci

Intr-un bol, punem albusurile si praful de sare. Mixam pana obtinem un amestec spumos. Peste albusuri

0 voturi    0 comentarii
60h
Retete de Pasti

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 8-10 albusuri
  • 200 g zahar
  • 150 g faina
  • 80 ml ulei
  • 1 lingurita turmenic sau putin sofran
  • 1 lingura cacao neagra + 1 lingura cacao neagra
  • esenta de lamaie
  • esenta migdala marocana

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Kaizer de casa

Kaizer de casa

Punem intr-o cratita, pe foc, apa impreuna cu zaharul, sarea, cojile de ceapa si foaia de dafin. In

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Rulada cu spanac, oua si friptura de miel

Rulada cu spanac, oua si friptura de miel

Sunca o taiem felii si o rumenim frumos in unt si ulei, pe toate partile. Friptura o taiem cubulete

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Retete de Pasti
Pulpa de miel in vin alb cu salvie si cartofi calugaresti

Pulpa de miel in vin alb cu salvie si cartofi calugaresti

Amestecam intr-un bol sare, piper, boia, ulei si cateii de usturoi dati prin presa, cu o pensula

1 vot    0 comentarii
2h 20 min
Retete de Pasti
Sfaturi

Idei si retete pentru Pasti

8 modalitati de a folosi cozonacul ramas de la Paste
8 modalitati de a folosi cozonacul ramas de la Paste

Cozonacul este nelipsit de pe mesele de sarbatoare ale romanilor, fiind unul dintre deserturile preferate ale multora dintre noi.

8 voturi   7 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
7 modalitati de a folosi ouale ramase de la Paste
7 modalitati de a folosi ouale ramase de la Paste

  Dupa Paste, se intampla sa ramanem cu o multime de oua colorate pe care nimeni nu le mai mananca. Si pentru ca risipa

8 voturi   9 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
3 meniuri pentru o masa delicioasa de Paste
3 meniuri pentru o masa delicioasa de Paste

  Pentru ca masa de Paste trebuie sa fie plina cu cele mai delicioase si atent pregatite feluri de mancare, v-am pregatit

5 voturi   0 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
Vezi toate articolele