autor:

Eva Fischer

» » Mancaruri cu carne

Chiftele Tripolitane

Autor: Eva Fischer (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 martie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eva Fischer (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 martie 2007

Ingrediente
Pentru chiftele:, 1/2 kg carne tocata, 2 oua, 1 ceapa mijlocie rasa si scursa, 1 cartof mijlociu ras si scurs, 2-3 catei usturoi, 5-6 linguri pesmet, patrunjel verde, putina faina, sare piper, boia dulce sau iute, 1 lingura vegeta, ulei pentru prajit, Pentru sos:, 1 ceapa taiata marunt, 2-3 catei usturoi taiati marunt, 5-6 linguri pasta de rosii sau 1 pahar bulion concentrat, 5-6 cartofi mari, decojiti si taiati felii cam de un deget, sare, piper, boia, 1 lingura vegeta, 1 lingura praf de scortisoara, ,

Dificultate: Redusa Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

Se caleste ceapa si usturoiul taiata marunt in putin ulei. Se adauga pasta de rosii sau bulionul si condimentele, fara scortisoara. Se lasa sa dea in clocot si se adauga feliile de cartof.Se adauga apa fierbinte pana acopera cartofii. Se lasa sa fiarba la foc mic pana cand cartofii sunt aproape gata. Intre timp se pregatesc chiftelele. Se amesteca bine carnea cu 1 ou, pesmet, cartoful si ceapa rasa, usturoiul, sare, piper, boia si patrunjelul tocat. Se formeaza chiftele nu prea mari si se prajesc, trecindu-le intai prin faina si apoi in ou batut cu putina apa.Cand chiftelele sunt gata se aseaza deasupra cartofilor, se presara cu vegeta si scortisoara. Se lasa la foc mic sa fiarba cam 1/2 ora
Mancarea e recomandata pentru zilele de iarna sau innorate, da un miros placut de scortisoara in casa.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele Tripolitane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Dovlecei cu besamel(specific arab)

Dovlecei cu besamel(specific arab)

Dovleceii,spalati,necuratati,se taie in jumatate si se fierb in apa sarata cca 15 minute.Dupa ce

9 voturi    8 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pui cu vin

Pui cu vin

Copanele de pui se spala bine,se scurg si apoi se trec prin 3-4 linguri de faina amestecata cu sare.Se

12 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • Pentru chiftele:
  • 1/2 kg carne tocata
  • 2 oua
  • 1 ceapa mijlocie rasa si scursa
  • 1 cartof mijlociu ras si scurs
  • 2-3 catei usturoi
  • 5-6 linguri pesmet
  • patrunjel verde
  • putina faina
  • sare piper
  • boia dulce sau iute
  • 1 lingura vegeta
  • ulei pentru prajit
  • Pentru sos:
  • 1 ceapa taiata marunt
  • 2-3 catei usturoi taiati marunt
  • 5-6 linguri pasta de rosii sau 1 pahar bulion concentrat
  • 5-6 cartofi mari
  • decojiti si taiati felii cam de un deget
  • sare
  • piper
  • boia
  • 1 lingura vegeta
  • 1 lingura praf de scortisoara

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Mâncare rece de iepure cu măsline