autor:

Eva Fischer

» » Mancaruri cu carne

Chiftele Tripolitane

Autor: Eva Fischer (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 martie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eva Fischer (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 martie 2007

Ingrediente
Pentru chiftele:, 1/2 kg carne tocata, 2 oua, 1 ceapa mijlocie rasa si scursa, 1 cartof mijlociu ras si scurs, 2-3 catei usturoi, 5-6 linguri pesmet, patrunjel verde, putina faina, sare piper, boia dulce sau iute, 1 lingura vegeta, ulei pentru prajit, Pentru sos:, 1 ceapa taiata marunt, 2-3 catei usturoi taiati marunt, 5-6 linguri pasta de rosii sau 1 pahar bulion concentrat, 5-6 cartofi mari, decojiti si taiati felii cam de un deget, sare, piper, boia, 1 lingura vegeta, 1 lingura praf de scortisoara, ,

Dificultate: Redusa Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

Se caleste ceapa si usturoiul taiata marunt in putin ulei. Se adauga pasta de rosii sau bulionul si condimentele, fara scortisoara. Se lasa sa dea in clocot si se adauga feliile de cartof.Se adauga apa fierbinte pana acopera cartofii. Se lasa sa fiarba la foc mic pana cand cartofii sunt aproape gata. Intre timp se pregatesc chiftelele. Se amesteca bine carnea cu 1 ou, pesmet, cartoful si ceapa rasa, usturoiul, sare, piper, boia si patrunjelul tocat. Se formeaza chiftele nu prea mari si se prajesc, trecindu-le intai prin faina si apoi in ou batut cu putina apa.Cand chiftelele sunt gata se aseaza deasupra cartofilor, se presara cu vegeta si scortisoara. Se lasa la foc mic sa fiarba cam 1/2 ora
Mancarea e recomandata pentru zilele de iarna sau innorate, da un miros placut de scortisoara in casa.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele Tripolitane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Rulada de ou cu carne fiarta

Rulada de ou cu carne fiarta

Freci bine galbenusurile cu untul si sarea, iar separat, bati albusurile spuma. Adaugi apoi alternativ

5 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Ardei umpluti cu carne

Ardei umpluti cu carne

Se amresteca toate ingredientele si se umple ardeii spalati si cuatati. Se aseaza intr-o cratita

13 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • Pentru chiftele:
  • 1/2 kg carne tocata
  • 2 oua
  • 1 ceapa mijlocie rasa si scursa
  • 1 cartof mijlociu ras si scurs
  • 2-3 catei usturoi
  • 5-6 linguri pesmet
  • patrunjel verde
  • putina faina
  • sare piper
  • boia dulce sau iute
  • 1 lingura vegeta
  • ulei pentru prajit
  • Pentru sos:
  • 1 ceapa taiata marunt
  • 2-3 catei usturoi taiati marunt
  • 5-6 linguri pasta de rosii sau 1 pahar bulion concentrat
  • 5-6 cartofi mari
  • decojiti si taiati felii cam de un deget
  • sare
  • piper
  • boia
  • 1 lingura vegeta
  • 1 lingura praf de scortisoara

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Scarita cu cartofi natur