Se caleste ceapa si usturoiul taiata marunt in putin ulei. Se adauga pasta de rosii sau bulionul si condimentele, fara scortisoara. Se lasa sa dea in clocot si se adauga feliile de cartof.Se adauga apa fierbinte pana acopera cartofii. Se lasa sa fiarba la foc mic pana cand cartofii sunt aproape gata. Intre timp se pregatesc chiftelele. Se amesteca bine carnea cu 1 ou, pesmet, cartoful si ceapa rasa, usturoiul, sare, piper, boia si patrunjelul tocat. Se formeaza chiftele nu prea mari si se prajesc, trecindu-le intai prin faina si apoi in ou batut cu putina apa.Cand chiftelele sunt gata se aseaza deasupra cartofilor, se presara cu vegeta si scortisoara. Se lasa la foc mic sa fiarba cam 1/2 ora
Mancarea e recomandata pentru zilele de iarna sau innorate, da un miros placut de scortisoara in casa.
Pofta buna !

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii