autor:

Eva Fischer

» » Mancaruri cu carne

Chiftele Tripolitane

Autor: Eva Fischer (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 martie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eva Fischer (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 martie 2007

Ingrediente
Pentru chiftele:, 1/2 kg carne tocata, 2 oua, 1 ceapa mijlocie rasa si scursa, 1 cartof mijlociu ras si scurs, 2-3 catei usturoi, 5-6 linguri pesmet, patrunjel verde, putina faina, sare piper, boia dulce sau iute, 1 lingura vegeta, ulei pentru prajit, Pentru sos:, 1 ceapa taiata marunt, 2-3 catei usturoi taiati marunt, 5-6 linguri pasta de rosii sau 1 pahar bulion concentrat, 5-6 cartofi mari, decojiti si taiati felii cam de un deget, sare, piper, boia, 1 lingura vegeta, 1 lingura praf de scortisoara, ,

Dificultate: Redusa Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

Se caleste ceapa si usturoiul taiata marunt in putin ulei. Se adauga pasta de rosii sau bulionul si condimentele, fara scortisoara. Se lasa sa dea in clocot si se adauga feliile de cartof.Se adauga apa fierbinte pana acopera cartofii. Se lasa sa fiarba la foc mic pana cand cartofii sunt aproape gata. Intre timp se pregatesc chiftelele. Se amesteca bine carnea cu 1 ou, pesmet, cartoful si ceapa rasa, usturoiul, sare, piper, boia si patrunjelul tocat. Se formeaza chiftele nu prea mari si se prajesc, trecindu-le intai prin faina si apoi in ou batut cu putina apa.Cand chiftelele sunt gata se aseaza deasupra cartofilor, se presara cu vegeta si scortisoara. Se lasa la foc mic sa fiarba cam 1/2 ora
Mancarea e recomandata pentru zilele de iarna sau innorate, da un miros placut de scortisoara in casa.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele Tripolitane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Taci si-nghite

Taci si-nghite

Se prepara mamliga astfel incat sa fie usor de intins in tigaie. Se prajesc separat carnatul feliat

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
“M’nazaleh batatas”- Gulaş  arabesc

“M’nazaleh batatas”- Gulaş arabesc

Se incinge uleiul de masline intr-o cratita de fiert subpresiune si se caleste ceapa 2-3 minute apoi

8 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 15 %
179.99 lei
152.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • Pentru chiftele:
  • 1/2 kg carne tocata
  • 2 oua
  • 1 ceapa mijlocie rasa si scursa
  • 1 cartof mijlociu ras si scurs
  • 2-3 catei usturoi
  • 5-6 linguri pesmet
  • patrunjel verde
  • putina faina
  • sare piper
  • boia dulce sau iute
  • 1 lingura vegeta
  • ulei pentru prajit
  • Pentru sos:
  • 1 ceapa taiata marunt
  • 2-3 catei usturoi taiati marunt
  • 5-6 linguri pasta de rosii sau 1 pahar bulion concentrat
  • 5-6 cartofi mari
  • decojiti si taiati felii cam de un deget
  • sare
  • piper
  • boia
  • 1 lingura vegeta
  • 1 lingura praf de scortisoara

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Humus reţetă Humus reţetă

Humus: 250g naut crud lasat cateva ore in cam de 3 ori apa in volum sa se umfle (si se umfla bine), fiert la foc mare in apa multa (completati

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval

Compozitia de carne: Intr-un bol amestecam carnea tocata cu oul si pesmetul. Punem sare, piper si boia dulce, dupa gust. Patrunjelul

0 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Aperitive cu carne
Piept de pui cu cartofi si smantana la cuptor