autor:

Eva Fischer

» » Mancaruri cu carne

Chiftele Tripolitane

Autor: Eva Fischer (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 martie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eva Fischer (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 martie 2007

Ingrediente
Pentru chiftele:, 1/2 kg carne tocata, 2 oua, 1 ceapa mijlocie rasa si scursa, 1 cartof mijlociu ras si scurs, 2-3 catei usturoi, 5-6 linguri pesmet, patrunjel verde, putina faina, sare piper, boia dulce sau iute, 1 lingura vegeta, ulei pentru prajit, Pentru sos:, 1 ceapa taiata marunt, 2-3 catei usturoi taiati marunt, 5-6 linguri pasta de rosii sau 1 pahar bulion concentrat, 5-6 cartofi mari, decojiti si taiati felii cam de un deget, sare, piper, boia, 1 lingura vegeta, 1 lingura praf de scortisoara, ,

Dificultate: Redusa Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

Se caleste ceapa si usturoiul taiata marunt in putin ulei. Se adauga pasta de rosii sau bulionul si condimentele, fara scortisoara. Se lasa sa dea in clocot si se adauga feliile de cartof.Se adauga apa fierbinte pana acopera cartofii. Se lasa sa fiarba la foc mic pana cand cartofii sunt aproape gata. Intre timp se pregatesc chiftelele. Se amesteca bine carnea cu 1 ou, pesmet, cartoful si ceapa rasa, usturoiul, sare, piper, boia si patrunjelul tocat. Se formeaza chiftele nu prea mari si se prajesc, trecindu-le intai prin faina si apoi in ou batut cu putina apa.Cand chiftelele sunt gata se aseaza deasupra cartofilor, se presara cu vegeta si scortisoara. Se lasa la foc mic sa fiarba cam 1/2 ora
Mancarea e recomandata pentru zilele de iarna sau innorate, da un miros placut de scortisoara in casa.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele Tripolitane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • Pentru chiftele:
  • 1/2 kg carne tocata
  • 2 oua
  • 1 ceapa mijlocie rasa si scursa
  • 1 cartof mijlociu ras si scurs
  • 2-3 catei usturoi
  • 5-6 linguri pesmet
  • patrunjel verde
  • putina faina
  • sare piper
  • boia dulce sau iute
  • 1 lingura vegeta
  • ulei pentru prajit
  • Pentru sos:
  • 1 ceapa taiata marunt
  • 2-3 catei usturoi taiati marunt
  • 5-6 linguri pasta de rosii sau 1 pahar bulion concentrat
  • 5-6 cartofi mari
  • decojiti si taiati felii cam de un deget
  • sare
  • piper
  • boia
  • 1 lingura vegeta
  • 1 lingura praf de scortisoara

Raporteaza reteta

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi, cu rasol alb de porc