autor:

Pajint_Melinda

» » Dulciuri diverse

Ciocolată de casă

Autor: Pajint_Melinda (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Pajint_Melinda (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 noiembrie 2014

Ingrediente
500 g lapte praf, 300 g zahăr tos, 200 g unt, 100 g cacao, 170 ml apă

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Cernem printr-o sită rară cacao-ul și laptele praf.

Punem zahărul și apa la fiert, amestecăm tot timpul și lăsăm să fiarbă cel puțin 5 minute.

Îl luăm de pe foc și adăugăm untul în bucățele și amestecăm în continuare până când se topește untul. Dacă dorim să folosim diferite arome acum este momentul să le adăugăm.



Turnăm compoziția peste cacao și laptele praf. Amestecăm foarte bine compoziția. Adăugăm după gust semințe, fructe uscate sau lăsăm ciocolata simplă.

Turnăm compoziția peste cacao și laptele praf. Amestecăm foarte bine compoziția. Adăugăm după gust semințe, fructe uscate sau lăsăm ciocolata simplă.

Poate fi feliată când s-a răcit complet(timp de răcire la frigider 8 ore).
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolată de casă" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Se amesteca laptele praf cu cacaoa si untul pana se omogenizeaza. Se face un sirop gros din zahar

6 voturi    7 comentarii
30 min
Prajituri
Ciocolata calda de casa

Ciocolata calda de casa

Pune laptele la fiert si amesteca cu zaharul pana se topește, apoi adaugă cacao! O poți pune

1 vot    0 comentarii
5 min
Bauturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • AdeLyna

    AdeLyna (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2014

    uaaaiii...imi lasa gura apa! voi face si eu.

  • Fara foto

    Mami Lu , 29 noiembrie 2014

    Bun bun !

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 500 g lapte praf
  • 300 g zahăr tos
  • 200 g unt
  • 100 g cacao
  • 170 ml apă

Raporteaza reteta

Retete
de Pajint_Melinda
Tartă de lămâie

Tartă de lămâie

Se omogenizează foarte bine zahărul cu untul/margarina. Spălăm lămâile, le ștergem

2 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Rulou din piept de pui

Rulou din piept de pui

Spalăm și feliem pieptul de pui în 4 părți egale. Ștergem de apă feliile de piept de

12 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Spirale cu chimen

Spirale cu chimen

Dezghețăm aluatul de foietaj. Întindem ușor cu sucitorul (pudrăm cu puțină făină). Ungem

2 voturi    1 comentariu
1h
Aluaturi si Foietaje
AdeLyna

AdeLyna (Chef de cuisine)

uaaaiii...imi lasa gura apa! voi face si eu.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Capsuni in ciocolata