autor:

Pajint_Melinda

» » Dulciuri diverse

Ciocolată de casă

Autor: Pajint_Melinda (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Pajint_Melinda (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 noiembrie 2014

Ingrediente
500 g lapte praf, 300 g zahăr tos, 200 g unt, 100 g cacao, 170 ml apă

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Cernem printr-o sită rară cacao-ul și laptele praf.

Punem zahărul și apa la fiert, amestecăm tot timpul și lăsăm să fiarbă cel puțin 5 minute.

Îl luăm de pe foc și adăugăm untul în bucățele și amestecăm în continuare până când se topește untul. Dacă dorim să folosim diferite arome acum este momentul să le adăugăm.



Turnăm compoziția peste cacao și laptele praf. Amestecăm foarte bine compoziția. Adăugăm după gust semințe, fructe uscate sau lăsăm ciocolata simplă.

Turnăm compoziția peste cacao și laptele praf. Amestecăm foarte bine compoziția. Adăugăm după gust semințe, fructe uscate sau lăsăm ciocolata simplă.

Poate fi feliată când s-a răcit complet(timp de răcire la frigider 8 ore).
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolată de casă" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Ciocolata de casa cu nesquik si alune de padure

Ciocolata de casa cu nesquik si alune de padure

Punem apa cu zaharul pe foc si il lasam sa fiarba cam 10 minute pana cand se face ca si un sirop,

3 voturi    1 comentariu
30 min
Retete de Craciun
Budinca de casa cu ciocolata si capsuni

Budinca de casa cu ciocolata si capsuni

Laptele il punem intr-o cratita cu zaharul vanilat si il punem pe foc la fiert Mixam galbenusurile

15 voturi    0 comentarii
30 min
Budinci

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • AdeLyna

    AdeLyna (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2014

    uaaaiii...imi lasa gura apa! voi face si eu.

  • Fara foto

    Mami Lu , 29 noiembrie 2014

    Bun bun !

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 500 g lapte praf
  • 300 g zahăr tos
  • 200 g unt
  • 100 g cacao
  • 170 ml apă

Raporteaza reteta

Retete
de Pajint_Melinda
Tartă de lămâie

Tartă de lămâie

Se omogenizează foarte bine zahărul cu untul/margarina. Spălăm lămâile, le ștergem

2 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Rulou din piept de pui

Rulou din piept de pui

Spalăm și feliem pieptul de pui în 4 părți egale. Ștergem de apă feliile de piept de

12 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Spirale cu chimen

Spirale cu chimen

Dezghețăm aluatul de foietaj. Întindem ușor cu sucitorul (pudrăm cu puțină făină). Ungem

2 voturi    1 comentariu
1h
Aluaturi si Foietaje
AdeLyna

AdeLyna (Chef de cuisine)

uaaaiii...imi lasa gura apa! voi face si eu.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu gem la Doubletta